Burrat dhe gratë me këtë tipar konsiderohen më të seksit në përgjithësi, thotë studimi

23:41 | 8 Qershor 2018

Nëse ndonjëherë keni ndjerë një tërheqje ndaj dikujt që keni dëgjuar dhe nuk keni parë kurrë, mund të ndodhë sepse shqisat tona janë të trajnuara për të marrë një shëndetësi gjenetike dhe një palestër riprodhuese të një bashkëshorti të mundshëm, që pasqyrohet në simetri i trupit të një njeriu nëpërmjet zërit të tij.

Në një studim të publikuar në gazetën Nonverbal Behavior , pjesëmarrësit dëgjuan zërat e regjistruar më parë dhe vlerësuan nivelet e tyre të atraktivitetit sipas nëntë tipareve, duke përfshirë qasjen, inteligjencën, ndjeshmërinë dhe ngrohtësinë.

Grupi arriti në përfundimin se meshkujt, zërat e të cilëve u renditën si më të arritshëm, inteligjentë, seksi dhe të ngrohtë, ishin më seksi se të tjerët, po ashtu e njejta ishte edhe te gratë.

Zërat e vlerësuara si më atraktivë ishin nga ata trupat e të cilëve ishin më simetrik. Por një zë sexy dhe trupi sexy nuk ka të bëjë aspak me atraktivitetin e fytyrës së tij, të paktën sipas një prej studiuesve kryesorë.

Por cilat janë cilësitë specifike të një zëri tërheqës? Kur studiuesit përdorën makina për të provuar dhe objektivisht përcaktuan karakteristikat e një ” zëri sexy “, rezultatet nuk ishin bindëse. Ashtu si ndjenja jonë e erë, me sa duket perceptimi ynë i tingullit është vetëm një mënyrë tjetër që gjenet tona janë në thelb duke luajtur  për ne.