Bregu: Përhapja e solidaritetit përtej kufijve e rëndësishme për të rinjtë

Sekretarja e Përgjithshëm e Këshillit Rajonal (RCC), Majlindu Bregu prezentoi çmimin e Kampionit të Bashkëpunimit Rajonal për vitin 2018 për themeluesen e Fondacionit Sunflower, Albana Osmani përgjatë pritjes së ceremonisë të 11 vjetorit të RCC në Sarajevë.

Lajme

13/03/2019 20:08

“Solidariteti është një vlerë thelbësore, një nga ato vlera që fatkeqësisht mungon kohëve të fundit në botën që po jetojmë. Cdo vit, RCC zgjedh, nga një grup pionierësh bashkëpunim rajonal, veprimet dhe ndikimi i të cilave kanë shënuar vite.

Është e frikshme të mësohet se pjesa e fëmijëve (0-15 vjec) në rrezik varfërie në Ballkanin Perëndimor varion deri në 31.5 %. Megjithëse shumë i ri, fondacioni ‘SunFlorwer’ ka bërë tashmë një ndikim të rëndësishëm pozitiv në jetën e shumë njerëzve, që kanë të bëjnë më grupin më të ndjeshëm të shoqërive tona- fëmijëve në nevojë, duke u ofruar atyre ndihmën e nevojshme dhe përmirësimin e kushteve në shoqërinë tonë.

Veprime të tilla që përhapin stresin e solidaritetit dhe tolerancës përtej kufijve kombëtarë, me gjuhën e njerëzimit dhe ndjeshmërisë, do t’u mësojnë brezave të rinj se çka ka rëndësi”, tha Majlinda Bregu, sekretare e përgjithshëm e RCC.

Albana Osmani, e cila mori çmime në emër të juve, është një luledielli, falënderoi RCC dhe sekretarin e Përgjithshëm të saj për njohjen e punës së tyre dhe zgjedhjen për të qëndruar së bashku me ta pas çdo fëmijë.

Filluam nga zeroja në mars 2017, me paratë tona, duke prodhuar produktet e para të markës: luledielli, për të mbledhur para duke i shitur ato dhe duke ndihmuar fëmijët që u trajtuan në spitale në të gjithë Shqipërinë dhe më vonë përhapur misioni në Kosovë * dhe Maqedonia Veriore. Paratë e grumbulluara u përdorën dhe po përdoren për të përmbushur dëshirat e fëmijëve që vuajnë. Hapi ynë i ardhshëm do të jetë një fushatë rajonale! Kudo që ka një fëmijë në nevojë në Ballkan, ne duam të arrijmë një dorë që ndihmon! Rajoni ynë është një pjesë e mrekullueshme e tokës, e bekuar nga natyra, e thyer nga historia, por e bashkuar nga forca dhe zemra e madhe e popullit të saj “.

Takimi i 11-vjetorit të KBR u mblodhi përfaqësues të bërthamave politike dhe diplomatike në Bosnje dhe Herzegovinë, Media, OJQ dhe miq të tjerë, partnerë dhe mbështetës të aktiviteteve të RCC, për të mirëpritur kampionin e ri të Bashkëpunimit Rajonal dhe për të festuar së bashku të gjitha sukseset e kaluara dhe të ardhshme të përbashkëta.

YouTube player
YouTube player