Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

Bota po mbaron nga prezervativët për shkak të koronavirusit

13:02 | 29 Mars 2020

PRI_147817143

Koronavirusi tashmë ka bërë që dhjetëra mijëra biznese të mbyllin dyert e tyre, dhe tani virusi po vjen pas fabrikave të prezervativit.

Për javën e kaluar, prodhuesi më i madh në botë i prezervativëve, Karex Bhd në Malajzi, që bën një nga çdo pesë prezervativët e përdorur në të gjithë globin, është detyruar të mbyllë dyqanet, raporton “Metro”, transmeton lajmi.net.

Asnjë prezervativ i vetëm nuk është prodhuar nga tre fabrikat e kompanisë. Me Covid-19 që përhapet me një ritëm të shpejtë, dhe Malajzia që vuan më të keqen në Azinë Juglindore me 2,161 infeksione dhe 26 vdekje deri më tani, qeveria, ashtu si Mbretëria e Bashkuar, ka vendosur të bëjë një bllokim.

“Por me siguri ka tashmë prezervativë në qarkullim”. Ndërsa ju mund të jeni në gjendje të gjeni një paketë në farmacinë tuaj lokale ose supermarket, ka një shans që kjo së shpejti do të ndryshojë pasi tashmë ka një mungesë prej 100 milion prezervativësh në botë, të cilat normalisht do të shkonin në kompani private, si dhe NHS.

Karex Bhd i është dhënë leja nga autoritetet që të prodhojnë edhe njëherë prezervativë që nga kjo e premte, por në një shkallë më të vogël me gjysmën e fuqisë së saj të zakonshme të punës. /Lajmi.net/