Të Infektuar: 68.351

Të Shëruar: 59.438

Të Vdekur: 1.592

Biden do të nënshkruajë dhjetë urdhra ekzekutivë lidhur me COVID-19

20:09 | 21 Janar 2021

Presidenti i ri i SHBA-së, Joe Biden, do të nënshkruajë dhjetë urdhra ekzekutivë për të forcuar luftën kundër COVID-19.

Biden ka thënë se nuk ka asnjë sekondë më shumë për të humbur kur bëhet fjalë rreth asaj për të vënë nën kontroll situatën me COVID-19.

“Kjo është arsyeja pse sot, unë do të nënshkruaj veprime ekzekutive për të zgjeruar testimin, për të rritur numrin e vaksinave dhe për të rihapur në mënyrë të sigurt shkollat dhe bizneset”,ka shkruar Biden në rrjetin social Facebook.

Ai dje pati ceremoninë e inaugurimit të tij si president i 46-të i Amerikës, shkruan BBC.