Berisha: Gjermania nuk e dëshiron ndarjen e Kosovës

Avokati Besnik Berisha ka folur në Pressing rreth vizitës së sotme në Kosovë të dy këshilltarëve të kancelares gjermane Angela Merkel. Jan Heker dhe Matias Litenber takuan sot në Prishtinë udhëheqësit politik vendas.

Lajme

11/03/2019 21:20

“Gjykoj se mesazhi gjerman është vetëm për të përçuar atë që është thënë më herët se Gjermania është kundër ndarjes së territoreve”, tha Berisha.

Berisha thotë se po në këtë takim mund të jetë diskutuar edhe çështja e taksës 100 për qind ndaj produkteve me prejardhje serbe dhe boshnjake.

Ndërkohë ai mendon se politika e SHBA-ve ndaj Kosovës ka ndryshuar.

“Dikur na kanë trajtuar si një fëmijë të cilin prindi dëshiron ta rris pa e lënë të rrëzohet e lëndohet”, tha Berisha.

“Tash e kanë lënë (Kosovën) që të rrëzohet dhe të çohet vetë”, tha ai.