Të Infektuar: 1147

Të Shëruar: 874

Të Vdekur: 30

Babai i fshehu simptomat e koronavirusit që të ishte në dhomë me gruan për lindjen e fëmijës

11:18 | 1 Prill 2020

Foto ilustrim

Babai, i cili nuk është identifikuar, rrëfeu vetëm stafin në një nga spitalet e Nju Jorkut pasi gruaja e tij lindi dhe filloi të shfaqte vetë simptomat.

Incidenti javën e kaluar bëri që Qendra Mjekësore e Universitetit të Rochester të njoftojë të hënën se do të merrte temperaturat e të gjithë vizitorëve që po lejohen në spital, raporton “Daily Mail”, transmeton lajmi.net.

Pas veprimit të burrit i cili hyri në sallën e lindjes edhe pse kishte Covid-19, dhe që më pas e infektoi edhe gruan tij, spitali mori masa më të rrepta.

Njoftimi pason një sekondë nga UR Medicine duke thënë se i gjithë personeli, pacientët dhe vizitorët do t’ju kërkohet të mbajnë maska ​​kirurgjikale kur ndodhen në ambientet e tyre.

Ndërsa spitalet në Nju Jork kufizojnë numrin e njerëzve që mund të jenë në ndërtesat e tyre, ata ende përpiqen të jenë të butë ndaj nënave të reja.

Gruaja që lind mund të ketë një bashkëshort, partner të pranishëm kur ato lindin dhe më pas, kur ato kanë nevojë për mbështetje.

Ata që vijnë për këto nëna që presin duhet të vijnë dhe t’i tregojnë stafit nëse do të kishin qenë afër dikujt që mund të ketë pasur COVID-19. Ata gjithashtu duhet të ndajnë statusin e tyre shëndetësor. /Lajmi.net/