Australia rihapet përfundimisht për turistët

Kufijtë e Australisë është vendosur të rihapen përfundimisht për turistët plotësisht të vaksinuar dhe mbajtësit e vizave nga 21 shkurti, duke shënuar herën e parë që vendi ka lehtësuar plotësisht kufizimet kufitare ndërkombëtare që kur u futën në mars 2020.

Bota

07/02/2022 09:54

Kryeministri Scott Morrison konfirmoi lajmin të hënën, pas një takimi me kabinetin kombëtar.

“Ka pothuajse dy vjet që kur morëm vendimin për të mbyllur kufijtë me Australinë. Kabineti kombëtar ka vendosur sot që Australia do të rihapë kufijtë tanë për të gjithë mbajtësit e vizave të mbetura më 21 shkurt të këtij viti”, tha kryeministri Morrison.