Artisti hëngri ijën e tij

Alexander Selvik wengshoel kishte bindur mjekët që ta mbaj kockën e tij të deformuar pasi e kishte zëvendësuar atë.

Fun

28/05/2014 17:23

Një artist norvegjez e ka zier dhe pastaj e ka ngrënë kockën e ijës së tij pasi i\’u është dashur që ta heq atë gjatë operimit.

Artisti konceptual kishte bindur mjekët që ta lënë atë ta filmoj operacionin e heqjes së kockës së ijës së tij dhe ta mbaj kockën.

\”Unë vetëm kam dashur që ta përdorë atë në artin tim. Nuk e dija që në atë kohë do ta zieja dhe ta haja atë. Por kjo më erdhi në mënyrë të natyrshme. Më duhej që ta zieja në mënyrë që të heqja mishin nga kocka, dhe kur fillova ta heqë mishin, morra një copë dhe mendova, \’përse mos ta provoj.\’ Nuk është se çdo ditë do kem mundësinë të provojë një copë mishi të njeriut i cili është i imi dhe që është i mundur për t\’u ngrënë\’, kështu që e provova një copë, dhe mendova, \’kjo është me të vërtetë e mirë\’.\”

wengshoel ka lindur me një ije të deformuar ka duruar për vite duke ecur në karrige me rrota ose në paterica.

Atij më në fund i\’u zëvendësua kocka me një ije metalike kur ai ishte 21 vjeçar.