Arsimi, punësimi e shëndetësia prioritete për vitet 2019-2021

Qeveria e Kosovës ka shqyrtuar Kornizën afatmesme të shpenzimeve për vitet 2019-2021.

Lajme

27/04/2018 10:19

Ministri i Financave, Bedri Hamza ka thënë se për këto tri vite prioritet i buxhetit do të jenë në tri fusha.

Fushat prioritare sipas tij janë: Arsimi punësimi dhe shëndetësia.

Hamza ka thënë se rritja ekonomike në vitin 2019 pritet të jetë deri 5 përqind, ndërsa për dy vitet tjera 20-21 deri në 5.3.

Ministri i Arsimit Shyqyri Bytyqi ka dhënë kritika për planfikimin e shpenzimve për tre vitet e ardhshme.

Ai ka thënë se me këtë planfikim arsimi prioritet mbetet vetë në teori. /Lajmi.net/