Arrestohen tre persona lidhur me skandalin e njehsorëve Kohler

Prokuroria Speciale e Kosovës bën të ditur se dje janë arrestuar tre zyrtarë të Ministrisë së Tregtisë, nga Agjencia i Metrologjisë.

Lajme

30/04/2015 12:25

“Zyrtarët e arrestuar janë: B.S., V.A. dhe D.H., të cilët dyshohen se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Keqpërdorim i detyrës apo autoritetit zyrtar, mashtrim i blerësve”, thuhet në njoftimin e Prokurorisë Speciale.

Prokurori i rastit ka kërkuar masën e paraburgimit për të dyshuarit: B.S. dhe V.A., të cilët pritet që sot të dalin para gjyqtarit të procedurës paraprake në Prishtinë, në seancën dëgjimore për caktimin e paraburgimit. Ndërsa e dyshuara D.H. pas intervistimit në Prokurori është liruar në procedurë të rregullt.

“Në kuadër të këtij rasti pritet të zgjerohen hetimet edhe ndaj subjekteve dhe personave tjerë, të cilët kanë kontribuar që të licencohet dhe instalohet tipi i njehsorit të prodhuesit KOHLER AEL.TF 04-01 në tregun kosovar”.

“Ky rast është pjesë e Procedurave të Standardeve të Veprimit, ku është punuar dhe do të vazhdohet të punohet me ekip të veçantë deri në përfundimin e të gjithave procedurave”, thuhet në këtë njoftim.