Arkeologët gjejnë një vazo 800-vjeçare, ja çfarë gjetën brenda (Video)

Në vitin 2008, disa arkeologë zbuluan një vazo të vjetër 800 vjet. Ata vendosën ta hapin atë, dhe brenda saj gjetën disa fara të çuditshme.

Fun

28/11/2015 20:46

Pasi e hapën vazon e vjetër, ata aty panë disa fara të çuditshme – të cilat vendosën që t’i mbjellin.

Disa prej farave ishin të gjalla, dhe kur u mbollën, nga ato dolën disa kunguj…

obkbbnw5qqc2d41qkogz

Por jo çfarëdo kungulli. Ky lloj kungulli është forma më gjigante që mendohet se ka ekzistuar ndonjëherë, transmeton lajmi.net.

bzqtw3buhxzgxmdmiknz

Ky lloj kungulli u emërua “gete-okosomin”, dhe ka një shije të ëmbël. Ai ndryshe quhet edhe “kungulli gjigant”, për një arsye të arsyeshme.

j6rq6tqzzhkwicln5grn

 

Ky zbulim arkeologjik riparaqiti në fakt një lloj kungulli që njihej si i zhdukur. Kjo video më poshtë shfaqë një fermer i cili e shpjegon atë se si ai rriti dhe gatoi kungullin e vjetër 800 vjet. (lajmi.net)

YouTube player