Aplikacioni për orë të mençura paraqet rrezik për jetën e fëmijëve

17:03 | 13 Shkurt 2020

Aplikacionet e orëve të mençura u lejojnë çdo person të gjurmojë fëmijët.

Ne kemi njohur Kait, ajo është një vajzë gjashtë vjeçare që ka lindur më 8 qershor të vitit 2013 në Zvicërr. Ne nuk e kemi parë atë asnjëherë por kemi të gjitha informacionet e saj, ka treguar një person i zakonshëm, raporton “TheNewDaily”, transmeton lajmi.net.

Ne dimë saktësisht se ku është ajo në ora 7 të mëngjesit, dhe çdo ditë tjetër të zakonshme. Kemi të gjitha të dhënat e saj dhe mund të ua tregojmë ato. Por Kate nuk ka njohuri për ekzistencën ton, ajo asnjëherë nuk ka dëgjuar për ne.

Këto të dhëna nga aplikacionet që i përdorin tek fëmijët duke munduar të kenë qasje prindërit në lokacionet e tyre, shkakton edhe rrezik që ndonjë person i pa njohur mund të ketë qasje.

Fëmijët janë të rrezikuar dhe këto aplikacione u ndihmojnë grabitësve të kenë më të lehtë që të informohen për rutinën ditore të një fëmije. /Lajmi.net/