Ankoheni çdo herë për çdo gjë? Ja disa këshilla si të veproni ndryshe

”Edhe sikur vëtëm 5 deri në 10 minuta çdo ditë të rrini ulur në qetësi, të marrni frymë thellë , dhe të qartësoni mendjen tuaj, mund të ndihmojë në lehtësimin e ankthit dhe stresit , ” thotë Dr Johnson.

Lifestyle

22/12/2016 02:08

Një studim në Journal of Personality dhe Psikologjia Sociale gjeti se pjesëmarrësit të cilët meditonin çdo ditë, përjetonin emocione shumë pozitive me kalimin e kohës. Largojeni telefonin tuaj dhe merrni një pushim të vogël nga ankesat që në fund të fundit nuk vlejnë për asgjë . Kjo do t’ju ndihmojë të rifreskoheni dhe madje mund t’ju çojë në një këndvështrim të ri , pozitiv .

SHKRUAJE

” Mbani një ditar . Kur ju i shkruani problemet në letër , ata mund të duken të vogla,” tha Robin Koëalski, autori kryesor i studimit të sjelljeve njerëzore në momente të trishtuara. Pasi të keni të gjitha provat me shkrim përpara jush , ju mund të gjeni çështje për të cilat jeni ankuar por që në fakt nuk janë aq keq sa keni menduar .
” Bëni një plan dhe të filloni të ndërmerrni hapa të vegjël drejt një zgjidhje , ” rekomandon Dr. Johnson . Për shembull , në vend të jeni duke u ankuar se nuk ka zgjidhje për problemin tuaj, mendoni të gjitha mënyrat që të dilni me një plan konkret për mënyrën se si ju do ta zgjidhni atë . Bëni një listë të njerzve që mendoni se mund tju ndihmojnë për atë problem. Pastaj sfidoje veten për të kontaktuar një ose dy persona . Në vend që të ankoheni , ju duhet të jeni proaktive dhe të përpiqeni për të ndryshuar gjëndjen që është shqetësuese për ju .
PËRCAKTO GJERAT QË JANË JASHTË KONTROLLIT TUAJ

” Nëse ka diçka që ju mund të bëni për të rregulluar një situatë që është tronditëse për ju , bëjë atë . Në qoftë se kjo është përtej fuqisë tuaj për të ndryshuar diçka , nuk do të ankohen në lidhje me të , vetëm lereni të shkojë ,

SHIKO PËR GJËRA POZITIVE

Samantha Berkule Johnson sugjeron të mendoni se çfarë mund të jetë pozitive ose me humor për gjendjen në të cilën po kaloni. Supozojmë se keni mbetur të bllokuar në trafik . ( Pyesni veten, kur do lëviz tani me gjithë këto makina ? ) Në vend të kësaj, pse të mos shihni anën pozitive, që në këtë mënyrë ju keni disa kohë shtesë për të dëgjuar programin tënd të preferuar në radio . Ose ju ndodh që të mërziteni sepse shiu ua shkatërroi planet tuaja për fundjavën ? Mendoni që edhe kjo e ka një të mirë, për ju që keni oborr, kjo do të thotë që nuk keni pse ta ujisni të nesërmen kopshtin. ” Pyesni veten si mund ta ktheni situatën tuaj në situatë gallatë apo të dobishme , të paktën tani për tani .