Të Infektuar: 106.022

Të Shëruar: 96.668

Të Vdekur: 2.198

Akuzat e Bellanicës ndaj Bashës shkaktojnë debat në Kosovë

23:57 | 21 Nentor 2020

Dëshmitë e qytetarëve e ish anëtarëve të UCK-së lidhur me angazhimin e Lulzim Bashës brenda UNMIK, janë përcjell me debat edhe nga studiot televizive në Kosovë.

Megjithëkëtë ndryshe nga debatet në Shqipëri, këto dëshmi në Kosovë janë thënë disa herë që nga paslufta.

Përveç Bellanicës së ishte deklaruar disa herë për dorëzimin e kasetës tek Basha, e ish ushtarët e UCK-së që kishin ngritur shqetësimet përmes komunikatave për media për rolin e tij në ngritjen e aktakuzave ndaj ish komandantëve të UCK-së, edhe ish deputeti Latif Gashi megjithëse jo publikisht, kishte folur për praninë sjelljen arrogante të Bashës në shtëpinë e tij.

Se roli i Bashës në UNMIK nuk ishte vetëm përkthyes por edhe hetues, thonë të kenë qenë në dijeni shumë më herët edhe Organizata e Veteranëve të Luftës së UCK-së.

Kurse, gazetari dhe ish deputeti Milaim Zeka akuzon kreun PD-së se ka mbledhur fakte për krime që pretendohej të ishin kryer nga UÇK-ja gjate luftës.

Derisa për rolin e Bashës në UNMIK nga studiot kosovare u pyet edhe Sali Berisha.