Abazoviq i përgjigjet ministrit rus për “Ballkanin e Hapur”

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviç, në një konferencë për gazetarët ka folur për deklaratat e Ministrit të Jashtëm Rus, Sergei Lavrov për “Ballkanin e Hapur”, por dhe për bllokimin e hapësirës ajrore në Malin e Zi, e cila nuk i dha atij mundësinë për të udhëtuar drejt Serbisë.

Lajme

07/06/2022 18:21

I pyetur nga gazetarja e Abc, Linda Karadaku, për këto dy çështje Abazoviç tha se deklaratat e Lavrov për “Ballkanin e Hapur” janë të dëmshme.

Ndërsa sa i përket bllokimit të hapësirës ajrore, Abazoviç theksoi se kjo vjen në vazhdën e sanksioneve që i janë vendosur Rusisë.

“Sa i përket deklaratës së tij mendoj se bëhet për një deklaratë politike, e cila ka të bëjë një distruksion në lidhje me marrëdhëniet me Ballkanin. Nuk mendoj se është jo legjitime, pasi çdo kush ka të drejtë të thotë atë që mendon, por mendoj se ishte e dëmshme. Ishte e dëmshme se mendoj se ishte diçka më tepër sikur ai ishte i brengosur me atë çështje. Sa i përket pikës së dytë, ne kemi vendosur sanksione ndaj Federatës Ruse. Mendoj se duhet të zbatojmë ato që janë vendimet tona, dhe ne nuk kemi mundur me i mundësuar kalimin përmes qiellit të Malit të Zi”, tha ai.