Të Infektuar: 17.263

Të Shëruar: 14.836

Të Vdekur: 657

A shkakton pudra kancerin në vezore?

13:55 | 17 Shtator 2020

A është pudra kancerogjene?

Nuk ka ndonjë evidence të fortë dhe të shpejtë  që sugjeron se pudra e talcumit shkakton kancer, transmeton lajmi.net.

Më parë sugjerohej që pudra mund të shkaktonte kancer nëse në mënyrë praktike udhëton nëpër vagina, mitër dhe tubat fallopiane në vezore, por gjetjet janë të pakta dhe shumë larg.

Ovarian cancer diagram in detail illustration

Shumë studime në gratë kane bllokuar mundësinë e pudrës dhe kancerit në vezore, shkruan Metro. Gjetjet janë miksuar, me disa studime që raportuan një rrezik të vogël dhe disa që nuk raportuan sugjerim.

Studimi tregoi që çdo rrezik që mund të ndodhë nëse përdorni pudër mund të jenë shanset e vogla për kancer në vezore. /Lajmi.net/

A container of Johnson's Baby powder