Të Infektuar: 17.263

Të Shëruar: 14.836

Të Vdekur: 657

7 mënyrat që të nxisni nervin vagus që të luftojë inflamacionin, depresionin dhe migrenën

13:27 | 17 Shtator 2020

Nervi vagus është nervi më i gjatë në trupin tuaj.

Një studim i bërë tek institute Feinstein nga kërkimet mjekësore, ka treguar që nervi vagus mund të jetë siç e çuan ata “linku që mungon” që të trajtojë inflamacionet kronike që mund të shkaktojnë një numër të madh të çështjeve shëndetësore tjera si presioni i lartë i gjakut, migrena, çështjet inflamacione tjera, transmeton lajmi.net.

Studimet gjithashtu tregojnë që njerëzit janë të predispozuar gjenetikisht në nivele të ndryshme të nervit vagal.

Noninvasive vagus nerve stimulation. Noninvasive VNS device that ...

Këto janë disa nga mënyrat se si të nxisni nervin vagal që të luftojë inflamacionet, depresionin dhe migrenën:

  1. Zukatje

Pasi që nervi vagus është i lidhur me kordet vokale, zukatja sistematike e njerëzve, mund të stimuloj nervin.

  1. Të folurit

Njerëzit që flasin shumë gjatë tërë kohës kanë më shumë mundësi që të rrisin tonin vagal. Këndimi dhe e qeshura gjithashtu kryejnë punë.

  1. Lani fytyrën me ujë të ftohët

Larja e fytyrës me ujë të ftohët duket se ndikon mire në nervin vagal, shkruan Daily Health Post. Mund ta bëni këtë edhe duke e vendosur fytyrën në ujë të ftohët por edhe duke bërë dush me ujë të ftohët.

  1. Frymëmarrja e thellë duke përdorur diafragmën

Frymëmarrja e gjatë dhe e thellë nga diafragma mund të stimuloje nervin vagus, transmeton lajmi.net.

  1. Yoga

Yoga bashkë me praktikën e frymëmarrjes mund të rris tonin vagal.

  1. Meditimi

Duke u bazuar në studimet e 2010, njerëzit që meditojnë rregullisht dhe mendojnë pozitivisht kanë më shumë mundësi të kenë një ton më të mirë vegal.

  1. Rritja e baktereve të shëndetshme

Ndërsa ka përfitime të panumërta për rritjen e baktereve të shëndetshëm në zorrën tuaj, për çudi, kjo gjithashtu ndihmon për të krijuar një “lak reagimi” pozitiv përmes nervit tuaj vagus dhe kështu rritni tonin e tij. Probiotikët janë një burim i mirë i baktereve të shëndetshme. /Lajmi.net/