7 mënyra si të zbuloni nëse partneri juaj është më protektiv seç duhet

12:02 | 14 Tetor 2021

. Kjo është gjithashtu arsyeja pse ata duan të jenë me ju gjatë gjithë kohës dhe të dinë çdo lëvizje që bëni gjatë ditës.

Mbrojtja e tepërt ndonjëherë është e barabartë me posesivitetin dhe të dyja këto gjëra mund të jenë shumë të dëmshme. Një partner zakonisht vepron në këtë mënyrë për shkak të frikës që kanë për të humbur personin me të cilin janë në një lidhje romantike, shkruan lajmi.net.

Ata mbysin veten me pasiguritë e tyre dhe kjo është arsyeja pse nuk tregojnë besim të pakushtëzuar tek partneri i tyre. Kjo është gjithashtu arsyeja pse ata duan të jenë me ju gjatë gjithë kohës dhe të dinë çdo lëvizje që bëni gjatë ditës.

Shenja e parë: E shprehin dashurinë e tyre shumë herët.

Në vend që të presë për të parë se si po shkon marrëdhënia, një person kontrollues do të deklarojë dashurinë shumë herët. Jo vetëm kaq, por ata do t’ju shtyjnë të bëni të njëjtën deklaratë për t’u angazhuar. Ndoshta do t’ju ‘lajkatojnë’ duke thënë se si e bëni jetën e tyre shumë më të mirë dhe do t’ju ‘detyrojnë’ të ndiheni njësoj. Kjo është përpjekja e tyre për t’ju lidhur që në fillim në mënyrë që ata të jenë të qetë që ju jeni në një marrëdhënie.

Shenja e dytë: Janë xhelozë dhe ju marrin në pyetje për gjithçka.

Ata mendojnë se e gjithë popullsia është e dashuruar me ju dhe se ju mund të flirtoni me të gjithë të tjerët. Janë të pasigurt dhe e bëjnë të duket sikur veprimet tuaja janë përgjegjëse për këtë gjë. Kjo është arsyeja pse ata gjithmonë bëjnë pyetje se ku ishit, me kë ishit dhe për çfarë po flisnit. Në momentin që ju dëgjojnë duke folur për një ish-partner ose dikë që e konsiderojnë rival, zemërohen dhe krijojnë një skenë të madhe xhelozie.

Shenja e tretë: Përpiqen t’ju ndërpresin marrëdhëniet me miqtë tuaj dhe veçanërisht ata të seksit të kundërt.

Nuk duan që ju të shoqëroheni me miqtë tuaj pasi duan të jenë qendra juaj e vëmendjes. Ata nuk e kuptojnë që ju keni një jetë tuajën personale dhe përpiqen t’ju izolojnë nga miqtë tuaj. Jo vetëm kaq, por ato mund t’ju bëjnë të ndiheni fajtorë që i keni lënë vetëm dhe keni zgjedhur të dilni me miqtë tuaj. Përpiqen t’ju bëjnë të ndiheni si një partner i pakujdesshëm.

Shenja e katërt: Ju fajësojnë për ndjenjat dhe veprimet e tyre negative.

Kur ziheni dhe zemërohen shumë lehtë, ata ju fajësojnë për ndjenjat e tyre. Në vend që të thonë “ndihem i zemëruar”, ata do të thonë “Ti më zemëron kaq shumë”. Do t’i rrotullojnë me mjeshtëri gjërat përreth, kështu që ata nuk do të jenë kurrë fajtorë, por ju jeni personi i keq që i bëni gjithmonë të mërziten. Edhe nëse ata bëjnë një gabim jashtë marrëdhënies tuaj, ata do të gjejnë dikë tjetër për të fajësuar për sjelljen e tyre të keqe.

Shenja e pestë: Ata ju tregojnë se çfarë mund të vishni dhe çfarë nuk mund të vishni.

Një partner tepër mbrojtës nuk e kupton që ju nuk visheni për njerëzit, por vetëm për veten tuaj. Kontrolli i asaj që vishni tregon se ata janë xhelozë pa asnjë arsye ndaj jush dhe të pasigurt për lidhjen tuaj. Ata nuk duan që njerëzit përreth jush t’ju shikojnë dhe kjo është arsyeja pse preferojnë të visheni serioze. Në momentin që filloni të mendoni nëse veshja juaj do të miratohet nga partneri juaj, është e sigurt që jeni në një marrëdhënie shtypëse.

Shenja e gjashtë: Ata kontrollojnë telefonin tuaj dhe vendndodhjen tuaj në çdo kohë.

Vetëm sepse jeni në një lidhje nuk do të thotë që hapësira juaj personale është zhdukur. Është e natyrshme që partneri juaj të dojë të dijë se ku jeni dhe me kë jeni, por jo nëse bëhet fiksim. Askush nuk ka të drejtë të kontrollojë telefonin tuaj kur të dojë pa lejen tuaj. Disa partnerë do të shkojnë aq larg sa të instalojnë një aplikacion gjurmimi në telefonin tuaj në mënyrë që ata të dinë se ku jeni në çdo kohë.

Shenja e shtatë: Ata ju ndjekin kudo duke pretenduar se është për sigurinë tuaj.

Partnerët tepër mbrojtës mendojnë se jeni të sigurt vetëm kur janë pranë jush dhe në rrezik kur jeni vetëm. Kjo është arsyeja pse ata duan të jenë me ju gjatë gjithë kohës. Ata ndoshta do të vijnë në takimet tuaja mjekësore me ju dhe do të kërkojnë që të merrni mendimin e tyre për gjithçka që ka të bëjë me jetën tuaj. Ata gjithashtu nuk mendojnë se është e çuditshme nëse duan gjithmonë të vijnë me ju kur dilni me miqtë tuaj. Zemërohen vërtet nëse nuk i përgjigjeni telefonit menjëherë. Tani, kjo sjellje në vetvete nuk është gjithmonë alarmante, por ndoshta është një problem nëse ata duket se nuk i kuptojnë shpjegimet tuaja. Nëse nevojat dhe opinionet tuaja perceptohen gjithmonë si të gabuara dhe gjithmonë duhet të pajtoheni me to, atëherë diçka nuk është në rregull.