Të Infektuar: 1052

Të Shëruar: 820

Të Vdekur: 30

7 gjërat që çdo fëmijë duhet të dëgjojë

17:30 | 8 Maj 2020

Çdo fëmijë është një histori e re, një personalitet i ndryshëm, prandaj sigurimi i një udhëzimi të duhur dhe kujdesi është një përgjegjësi e madhe për t’u mbajtur.

Prindërit janë modelet e roleve të fëmijëve, prandaj çdo fjalë që thonë prindërit, çdo veprim që ata bëjnë, madje edhe toni i fjalive që ata thonë, po ndikojnë në zhvillimin emocional dhe psikologjik të fëmijës, transmeton lajmi.net.

Prindërit nuk janë të përsosur, ata janë njësoj si çdo person normal, megjithatë vendosja e metodave drejt, veçanërisht gjatë fazave formuese të zhvillimit të fëmijës, është një domosdoshmëri totale.

UCSF child-trauma expert offers advice on how to talk to kids

Për t’u siguruar që e ardhmja e tyre është e ndritshme dhe i ndihmoni ata të shndërrohen në të rritur të rregulluar, të lumtur dhe të fortë, sigurohuni t’i përsërisni këto gjëra me fëmijët tuaj:

  1. Kjo është përgjegjësia juaj

Vazhdimisht jepni detyrat e të rinjve tuaj për t’u treguar atyre se si të përshtaten me angazhimet. Ju mund t’u afroheni atyre për të marrë mëngjes të gatshëm për secilin prej jush, ujitur bimët, të shkoni në qendrën tregtare ose të vizitoni gjyshërit e tyre gjatë fundit të javës.

  1. Jini krenar për ta

Për të ndihmuar besimin e fëmijës suaj, zbulojini atij se jeni krenar me fitoret dhe përparimin e tij dhe ngrini atë të vazhdojë të përmirësohet.

Nxisni fëmijët tuaj të dinë për aftësinë e tyre latente dhe të bëjnë një përpjekje të fortë për të bërë përparim në cilëndo fushë që ata zgjedhin. Fëmijët kanë nevojë për brohoritje më shumë sesa analiza.

  1. Kërkoni falje

Kërkoni falje kur jeni vonë, kur nuk mund të shkoni për të parë lojën e tyre dhe kur ishit shumë i zënë për të kaluar më shumë kohë me ta.

Gjithashtu, kërkoni falje kur keni shpërthyer në zemërim, ose nuk keni mundur të kontrolloni sjelljen tuaj para fëmijëve tdhe ju i lëndoni ata në një farë mënyre.

Kjo do t’i mësojë ata të kërkojnë falje kur gabojnë dhe ata nuk duhet të përsërisin reagimin tuaj.

  1. Shprehni dashurinë

I riu juaj nuk ka idenë më të mjegullt në lidhje me atë që e doni atë siç bëni, kështu që sigurohuni ta tregoni me ndjenjë të vërtetë dhe ta tregoni atë nga këndvështrime të shumta gjatë ditës.

Tregoni të rinjve tuaj që i doni ata në çdo rast, kur ata janë të rritur. Kjo do t’u tregojë atyre se ata mund të besojnë në ju, dhe ata do të kenë një ndjenjë të sigurisë, përmbajtjes, vlerësimit dhe mendimit të duhur.

Talking with Kids about Alzheimer's Disease - Heritage Senior ...

  1. Unë ju fal

Një prind nuk duhet të durojë kurrë sjellje të tmerrshme, pasi mungesa e rendit do të nxisë dekompozimin. Sidoqoftë, mbani mend të tregoni fëmijëve tuaj intensitetin e tretjes, si një qasje për të shkarkuar zemërimin dhe zhgënjimin, shkruan Organichomeremedies. Edhe një herë, këshillojuni që t’i doni.

  1. Keni atë që duhet

Trego të rinjtë tuaj që të mos dorëzohen kurrë dhe kurrë të mos spekulojnë kapacitetet e tyre. Nxisni ata të përpiqen të kenë sukses, dhe pavarësisht nëse ata vijnë shpejt, përpjekja e mëposhtme do të jetë më triumfuese.

  1. Dëgjoni ata

Në pikën kur i riu juaj arrin në shkollën e mesme, ju nuk mund të keni më kontroll, dhe gjithçka që ju duhet për të luftuar është një ndikim pozitiv.

Vazhdoni të mendoni për atë që duhet të thonë fëmijët tuaj, në çdo rast. Theksoni rëndësinë e korrespodencës si një qasje për të komunikuar ndjenjat dhe për të forcuar sigurinë tuaj. /Lajmi.net/

FiZXloNDE6VfQ6kzdhPl9BYq_E7SBR9z - Spanish Schoolhouse BlogSpanish ...