Të Infektuar: 14119

Të Shëruar: 10546

Të Vdekur: 563

6 gjërat që gjuha juaj mund të zbulojë në lidhje me shëndetin

17:01 | 1 Gusht 2020

Mund të habiteni, por gjuha mund të tregojë shumë probleme shëndetësore.

Ju mund të merrni një pasqyrë dhe të shikoni me kujdes gjuhën tuaj. Pas kësaj, ju mund të përputheni me informacionin që ne kemi përgatitur për ju

 1. Vendndodhja e organeve në gjuhë
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Gjuha është një hartë e tërë, ku secila pjesë është përgjegjës për një organ të veçantë të brendshëm. Çdo ndryshim (plagë, njolla, fshikëza, etj) mund të tregojë një mosfunksionim të këtyre organeve.

 • Pra maja e gjuhës tregon zemrën.
 • Mushkëritë janë në anët pranë majës.
 • Qendra e gjuhës tregon për stomakun dhe pankreasin.
 • Përgjatë skajeve janë mëlçia dhe shpretka.
 • Në fund të gjuhës janë zorrët.
 • Në anët afër zorrëve janë veshkat.
 1. Forma e gjuhës
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Ne e dimë që ngjyra dhe veshja mund të tregojnë çështje të ndryshme shëndetësore. Por forma e gjuhës gjithashtu mund të na thotë diçka.

 • Një gjuhë e hollë mund të nënkuptojë dehidrim dhe probleme metabolike.
 • Një gjuhë e fryrë mund të tregojë probleme tiroide ose infeksion.
 • Një gjuhë e trashë mund të tregojë se ju mungon vitamina B12.
 1. Palosje vertikale
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Vija vertikale është përgjegjëse për shtyllën kurrizore. Nëse është lakuar afër fundit të gjuhës, kjo mund të nënkuptojë probleme në palcën kurrizore.
6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

 • Një kthesë në mes të kanalit vertikal mund të tregojë probleme në rajonin e kraharorit.
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health
 • Një vijë e lakuar afër majës së gjuhës mund të tregojë probleme në rajonin e qafës.
 1. Gjuha gjeografike
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Kjo është një gjendje inflamatore e gjuhës ku ka një njollë të disa prej rajoneve. Kjo mund të tregojë shpërthime hormonale dhe mungesë të vitaminës B2. Ndonjëherë mund të shkaktojë djegie dhe dhimbje.

 1. Gjuhë drithëruese
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Dridhjet në gjuhë mund të nënkuptojnë ankthin, frikën e fshehur dhe neurastheninë. Kjo është gjithashtu një nga shenjat e Sëmundjes së Parkinsonit.

 1. Gjuha e thyer
  6 Things Your Tongue Can Reveal About Your Health

Kjo gjendje e gjuhës është më shpesh e trashëgueshme. Mund të shoqërohet gjithashtu me sindromën Melkersson-Rosenthal (një çrregullim i rrallë neurologjik). /Lajmi.net/