5 shtetet me numrin më të lartë të aborteve

Aborti është procesi mjekësor që e ndalon shtatëzaninë duke rezultuar që të ndalohet lindja e bebes.

Lajme

01/10/2015 13:17

Megjithatë, numri i aborteve dallon nga shteti në shtet.

Disa shtete kanë numër më të madh të aborteve e disa më të vogël.

Sidoqoftë, lajmi.net sjell për ju listën e 5 shteteve që e kanë numrin më të lartë të aborteve:

1) Kubahttps://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a1/Santiago_de_cuba_al_atardecer.jpgNë këtë shtet, nga 1000 femra abortojnë 57, duke shkaktuar numrin total të aborteve në 151,500.

2) Federata Rusehttp://coolpcwallpapers.com/wp-content/uploads/2013/12/City-Moscow-Night-Russia-City-1200x1920.jpgNë Federatën Ruse, abortojnë 45 nga 1000 femra, duke rezultuar me një numër të aborteve prej 1,504,000.

3) Estoniahttp://img2.goodfon.su/original/2560x1440/6/5b/tallinn-estonia-tallin-4442.jpg?d=1Në Estoni abortojnë 36 nga 1000 femra dhe numri total i aborteve është 10,600.

4) Bjellorusiahttp://1.bp.blogspot.com/-DwmlPIQ3-4E/T5AP72Mo5iI/AAAAAAAAOhM/Z49gCeSYBYc/s1600/Belarus+city.jpgEdhe Bjellorusia njihet për një numër të lartë të aborteve, ku numri është 35 për 1000 femra, ndërsa numri total është 80,200.

5) Letoniahttp://daringplanet.com/wp-content/uploads/2014/03/panorama-riga-latvia.jpgNdërsa Letonia renditet e fundit me një numër të aborteve prej 29 për 1000 femra, ndërsa me numër total të aborteve 19,000. (Lajmi.net)