5 gjërat që rrudhat tuaja thonë për gjendjen tuaj shëndetësore

Rrudhat shihen si një problem i bukurisë, të gjithë kemi një numër rrudhash të quajtura rrudha shprehjeje.

Lifestyle

07/04/2020 15:58

Disa njerëz kanë rrudha në një model specifik, duke thënë se ata qeshin shumë ose ata e kaluan jetën të ekspozuar në diell. Rrudhat gjithashtu mund të kenë një kuptim më të thellë, pasi ato mund të tregojnë historinë e statusit tuaj shëndetësor, raporton “Alternativemedicine”, transmeton lajmi.net.

Sëmundjet e kockave

Studiuesit zbuluan se gratë në vitet 40 dhe 50, në menopauzë, të cilët nuk po ndiqnin terapi hormonale dhe kishin rrudha të thella gjithashtu kishin një densitet të ulët kockash.

Me fjalë të tjera, sa më shumë dhe më të thella rrudha keni, aq më të prirur jeni ndaj sëmundjeve të eshtrave.

Sëmundja e zemrës

Një studim interesant i kryer nga studiues në qendrën mjekësore Mount Sinai nga Los Angeles zbuloi se njerëzit që kanë një rrudhë në lobin e veshit janë më të prirur ndaj sëmundjeve të zemrës.

Ankth

Ankthi mund të çojë në rrudha, sipas dermatologëve, të cilët zbuluan se pacientët që priren të shqetësohen shumë kanë më shumë rrudha sesa ata që janë më të qetë.

Arsyeja për këtë është se stresi dhe ankthi nxisin lëshimin e kortizolit, një nga hormonet e stresit. Kjo dëmton lëkurën duke ndryshuar prodhimin e kolagjenit, duke çuar kështu në më shumë rrudha.

Presioni i gjakut ndryshon

Gratë, të cilat nuk kanë rrudha në pjesën e sipërme të trupit, përfshirë fytyrën dhe krahët e sipërm, kanë tendencë të kenë presion të ulët të gjakut.

I njëjti studim zbuloi se njerëzit që vijnë nga familje me një jetëgjatësi të lartë kanë rrudha më të ulëta në pjesën e sipërme të trupit të tyre. Me fjalë të tjera, më pak rrudha mund të nënkuptojnë një jetë më të gjatë. /Lajmi.net/