Të Infektuar: 100.655

Të Shëruar: 85.842

Të Vdekur: 2.053

3 të vërteta rreth shenjave të lindjes cezariane

12:09 | 30 Mars 2021

Më poshtë ju tregojmë 3 të vërteta që vetëm nënat që kanë pasur një lindje të tilla i dinë:

1. Ju do të përballoni me guxim pasojat e ndërhyrjes kirurgjikale

Konsiderohet si një operacion i zakonshëm, por nuk është edhe aq për nënën dhe fëmijën, pasi mbart rreziqet e veta. Ky operacion lë pas dhe një shenjë, e cila është shembulli më i mirë i sakrificës dhe i dashurisë pa kushte, shkruan lajmi.net.

2. Rreziku nuk mbyllet me përfundimin e operacionit

Në këto raste, rreziku nuk përfundon me lindjen e fëmijës. Ashtu si në çdo operacion, mjekët nuk mund të përcaktojnë nëse çdo gjë ka qenë e suksesshme derisa anestezia të ketë dalë.

Përveç kësaj, ka një detaj që pak njerëz e dinë. Gjatë një lindjeje me prerje cezariane, nëna është e ndërgjegjshme, ajo nuk ndjen dhimbje, por ndjen gjithë lëvizjet që ndodhin brenda saj.

3. Pas periudhës post-cezariane, nënat kthehen në heroina të vërtetë

Kur lind një fëmijë, bota e një nëne sillet rreth foshnjës. Nënat përputhet me kërkesat e tyre dhe nis faza e rimëkëmbjes. Ndonëse sapo të dala nga një operacion, ato sillen si heroina të vërteta. Kështu që të dashura nëna, nëse dikush ju pyet për shenjën e barkut, i thoni të gjitha këto fakte dhe jini krenare. /Lajmi.net/