271 milionë euro shkëmbime tregtare mes Kosovës dhe Shqipërisë në vitin 2018

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë,  Qemal Minxhozi, ka uruar që viti 2019 të shënojë rritje edhe më të madhe tregtare mes dy vendeve.

Lajme

05/01/2019 19:36

Në një postim në Facebook, ai ka thënë se gjatë vitit 2018 u shkëmbyen 2018 milionë euro mallra tregtare.

Sipas tij kjo është një rritje e eksportit për të dy vendet.

Urimi i Minxhozit:

Gjate vitit 2018 u shkëmbyen 71 milion euro mallra me shume se ne Vitin 2017 dhe 106 milion me shume se ne Vitin 2016.

Gjate vitit 2018 midis 2 aneve te kufirit u shkëmbyen 271 milion, ku Shqipëria eksportoi 205 milion ndërsa Kosova eksportoi ne Shqipëri 66 milionë.

Krahasuar me një vit me pare Kosova i rriti eksportet e saj 23 përqind ndërsa Shqipëria 33 perqind.

Uroj qe 2019 te njohe rritje edhe me te mëdha! /Lajmi.net/