27 mijë avionë në ditë, video që tregon trafikun ajror të Evropës

Mijëra avionë fluturojnë çdo ditë në Evropë. Me të dhënat në kohë reale të të gjitha lidhjeve, kontrolli i trafikut ajror të anglishtes tani ka krijuar një animacion që tregon se sa i mbushur me njerëz është në qiell. Rezultati është befasues.

Fun

28/04/2018 18:52

27,000 avionë vrumbullojnë çdo ditë në Evropë. Në një video, Kontrolli Kombëtar i Trafikut Ajror të Britanisë së Madhe përmblodhi në mënyrë figurative atë që duket kur ky numër avionësh fluturon në të gjithë kontinentin.

Me 72.3 milionë udhëtarë vitin e kaluar, Heathrow është aeroporti më i madh në Evropë. Është aeroporti i tretë më i madh në botë pas Pekinit dhe Atlanta. Përveç kësaj, Heathrow formon pesë aeroporte të tjera, rrjetin më të madh të transportit në hapësirën ajrore. Së bashku ata prodhojnë 139 milionë pasagjerë në vit. Kjo është pak më pak se Rusia ka banorë.

Me 58 milionë pasagjerë në vit, Frankfurt am Main është aeroporti më i frekuentuar në Gjermani.

Trafiku ajror do të vazhdojë të rritet. /Lajmi.net/