21 vendet më të mira në botë për të moshuarit

Indeksi botëror i pensionimeve ka hulumtuar vendet më të përshtatshme për të kaluar kohen e pas pensionimit. Ajo ka rekomanduar vendet më të mira për të pensionuarit, ku 8 të parat zënë vendet e Evropës Veriore, Zvicra të parën.

Fun

04/08/2015 10:01

Indeksi krahason kapacitetet e 150 shteteve për ti përmbushur nevojat e pensionisteve. Hulumtimi i organizatës Natix arrin këtë konstatim pas ekzaminimit të rreth 20 indikatorëve të gropuara gjithsej në katër kategori, shkruan Bussines Insider, transmeton lajmi.net.

Në kategoritë që janë marrë për bazë bëjnë pjesë:

  • Shëndeti, përfshirë jetëgjatësinë dhe qasjen në shërbime shëndetsore;
  • Financat, përfshirë fuqinë financiare të shtetit;
  • Kualiteti i jetës, përfshirë faktorët si niveli i krimit dhe ndotjen e ambientit;
  • Mirëqenia materiale, që nënkupton mundësinë për të jetuar rehat gjatë kohës së pensionimit.

Bazar në matjen dhe vlerësimin e kategorive më lartë, hulumtimi paraqet 21 vendet që kanë arritur pikë më të lartë dhe që konsiderohen si më të përshtatshme për pensionistet.

Ato vende janë:

21. KatariKatari

20. Slovenia20-slovenia

19. SHBA19-united-states

 

18. Franca18-france

 

17. Japonia17-japan

16. Belgjika

16-belgium

15. Republika Ceke

15-czech-republic

14. Korea Jugore

14-south-korea

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Finlanda

13-finland

12. Kanada

12-canada

11. Luksemburg11-luxembourg

10. Zelanda e Re

10-new-zealand

 

9. Gjermania

9-germany

8. Austria

8-austria

7. Danimarka

7-denmark

6. Suedia

6-sweden

5. Hollanda

5-netherlands

4. Islanda

 

3. Australia

3-australia

2. Norvegjia

2-norway

1. Zvicra

1-switzerland