17 foto të rralla nga momente historike në të kaluarën |FOTO GALERI|

Në ditët e sotme të gjithë ne bëjmë fotografi me telefonat tanë, me ndonjë kamerë profesionale apo edhe ndonjë të thjeshtë, dhe e bëjmë atë sikur të mos kishte ndonjë rëndësi të madh pamja që e fotografojmë. Por si ishte prapa në kohë, në periudhat kur fotografia ishte vërtetë diçka e veçantë !?

Lajme

15/08/2015 11:46

Në ditët e sotme të gjithë ne bëjmë fotografi me telefonat tanë, me ndonjë kamerë profesionale apo edhe ndonjë të thjeshtë, dhe e bëjmë atë sikur të mos kishte ndonjë rëndësi të madh pamja që e fotografojmë. Por si ishte prapa në kohë, në periudhat kur fotografia ishte vërtetë diçka e veçantë !? Kjo mund të jetë edhe arsyeja që pas një kohe fotografitë që ne i kemi bërë dhe në ato momente nuk na janë dukur me aq rëndësi, në të ardhmen pasi disa vite të kenë kaluar me siguri se ato do të kenë një rëndësi më të madhe. Të tilla janë edhe fotografitë në këtë artikull, në kohën kur janë bërë mund të kenë qenë vetëm të rëndomta, por tani ato ne i shohim me një sy tjetër – duke i lidhur ato me ngjarje të cilat kanë ndodhur në momentin e shkrepjes së tyre.
/lajmi.net

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH01
Gruaja me karrocë fëmijësh rezistente ndaj gazit, Angli 1938

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH02
Elvis Presley në ushtri, 1958

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH03
Kafazet e fëmijëve Kaliforni, janë ndërtuar në ndërtesat e larta me qëllim që fëmijët të
vendosen në rreze të diellit 1937

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH04
Testimi i jelekave antiplumb, 1923

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH05
Çarli Qaplin në moshën 27 vjeçare, 1916

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH06
Tragjedia Hindenburg 6 maj 1937

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH07
Shfrytëzimi i hipove si tërheqës karrocash, 1924

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH08
Annie Edison Taylor, personi i parë që i kishte mbijetuar lëshimit me fuqi në ujëvarat e Niagara’s, 1901

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH09
Zbulimi i kokës së Statujës së Lirisë, 1885

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH10
Kafiteria e punëtorëve në Dizni, 1961

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH11
Ndërtimi i ‘Murit të Berlinit’ 1961

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH12
Matja e rrobave të larjes, nëse ishin të shkurta femrat gjobiteshin, 1920 SHBA

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH13
Shpëtimtari në bregdet, 1920 SHBA

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH14
Nëna me fëmijën vështron një ‘këpurdhë tymi’ e shkaktuar nga testimi i bombave
atomike, Las Vegas 1953

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH15
Shimpanzeja duke pozuar pas misionit të suksesshëm në hapësirë, 1961

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH16
Studentët pas luftës me topa bore në kolegjin Princeton, 1893

 

CoolHistoricPhotographs_WCTH17
Mëngjesi në Suedi, pas ndërrimit të krahut për vozitje nga e majta në të djathtë, 1967