Ja çka shkruajnë mediat serbe për kërcënimin e ISIS-it ndaj Thaçit?

Baghdadi ka kërcënuar se do të  të dërgojë një numër të madh të muxhahidinëve në Kosovë dhe në Ballkan për të mbrojtur myslimanët, duke aluduar ne shqiptarët e Kosovës, shkruan sot gazeta serbe Telegrafi.rs.

Lajme

06/02/2016 20:36

Mediat serbe e ndërlidhin këtë kërcënim me  ish-Kryeministrin Thaçi i cili e ka konfirmuar tani që dy vite më parë mori letër kërcënuese nga El Bagdadi, transmeton Botapress.

Kreu i Shtetit Islamik të Ebu Bekr el-Bagdadi ka kërcënuar se do të dërgojë xhihadistët e vet për të “vrarë të pafetë dhe të vrarë në Kosovë”!

Ky kërcim u bë përmes një letre dërguar autoriteteve në Prishtinë. Më 2014 ISIS paralajmëroi se prerjet e kokave në Siri, si skena, shumë shpejt të bëhen realitet  edhe në provincën jugore të Serbisë!.

– Lufta jonë në Kosovë dhe në Ballkan,  ishte vetëm në fillimet e saj. Të jeni i sigurt që potencialin tonë dhe aftësitë tona shumë më e madhe se sa ju ndoshta mund të imagjinohet. Ne do të dërgojmë një numër të madh të muxhahidinëve në Kosovë dhe në Ballkan për të mbrojtur myslimanët. Nëse ju vazhdoni për të arrestuar njerëzit tanë, nëse janë ngushtë myslimanët, nëse bëhet ndalimi i shoqatave islame, ne do të konsiderojë atë një akt të luftës – paralajmëroi El Baghdadi.