10 ushqimet që pothuaj kurrë nuk ju skadon afati |FOTO|

Në raste të fatkeqësive apo edhe emergjencave të tjera, si ushqime të parat që na shkojnë ndërmend t'i ruajmë janë tuna apo mish pule të konzervuara, si dhe fruta të konzervuara. Por kujdes, të gjitha ato kanë një afat të caktuar të qëndrueshmërisë dhe mund të mos jetë ide e qëlluar që të jeni të varur vetëm nga to. Konsiderojeni mundësinë e konzervimit të këtyre ushqimeve më poshtë, pasiqë ato kanë afat të pa-caktuar të qëndrueshmërisë, të vetmin kujdes që duhet t'a tregoni është mbajtja e tyre në vend të përshtatshëm; disa nga nuk i përballojnë temperaturave të larta, të tjera nuk i përballojnë lagështisë - kështuqë mjafton ky kujdes të tregohet the nuk do të keni probleme edhe në çoftëse, do të ju duhet të jeni me ato rezerva për një kohë të gjatë. /lajmi.net

Lajme

26/08/2015 11:07

 

  1. Orizi i bardhë

 

2.  Mjalti

 

3. Kripa

 

4. Sosi i sojës

 

5. Sheqeri

 

6. Fasulet e thata

 

7. Sirupi (lëngu) i panjës

 

8. Qumështi pluhur

 

9. Pijet alkoolike të forta

 

10. Pemmican (përzierje e mishit me yndyrë)