MASHT – Lajmi.net

MASHT me ligjërata vetëdijesuese kundër ekstremizmit

Strategjia nacionale për parandalimin e ekstremizmit të dhunshëm dhe radikalizmit ka përfshirë Ministrinë e Arsimit në një nga segmentet kyç të saj. Në Qeveri thonë se bashkë me faktorë të tjerë relevantë kanë rritur përpjekjet që ndikojnë në edukimin dhe vetëdijesimin e nxënësve nëpër shkolla....

6 January, 2018Lexo më shumë

MAShT-it i është refuzuar kërkesa që testi “Pisa” të mos mbahet në vitin 2018

Rezultatet e testit “Pisa 2015” ishin jo të kënaqshme për Kosovën. Renditja e Kosovës në vendet e fundit sa i përket cilësisë së arsimit ngjalli debate që arsimi ka nevojë për reformë....

2 January, 2018Lexo më shumë

MASHT prezanton gjendjen e hapësirave shkollore për realizimin e mësimit tërë ditor

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi dhe zyrtarë përgjegjës nga Departamenti për Infrastrukturë Shkollore, do të mbajnë konferencë për media, ku do të prezantojnë gjendjen ekzistuese të hapësirave shkollore në tërë vendin, si dhe hapësirave të nevojshme për realizimin e mësimit tërë ditor....

6 November, 2017Lexo më shumë