Autostrada – Lajmi.net

Lekaj: Gjykata vendos nëse do të publikohet kontrata për Autostradën “Arbën Xhaferi”

Anëtarët e Komisionit për Zhvillim Ekonomik, Infrastrukturë, Tregti, Industri dhe Zhvillim Rajonal, ku është duke raportuar ministri i Infrastrukturës, Pal Lekaj për penaltinë prej 63 milionë euro karshi kompanisë “Bechtel&Enka”, kanë kërkuar qe të bëhet sa më parë publike kontrata me këtë kompani për autostradën “ Arbën Xhaferi”, raporton Ndërtimi....

23 January, 2018Lexo më shumë

Lekaj: Ka filluar negociimi për 63 milionë euro me “Bechtel&Enka”, autostrada kryhet më 31 dhjetor

Doganaj ishte vendi ku prej një ure në autostradën e re "Arbën Xhaferi” u vrojtua puna e kompanisë “Bechtel&Enka”. ...

18 January, 2018Lexo më shumë

Kërkesa e vjetër e ferizajasve, institucionet vetëm përkrahje morale

Ferizajasit janë të dytët në vend për nga taksapaguesit. Bizneset e mëdha gjenden në rrugën industriale të këtij qyteti, dhe tash e disa vjet kanë vetëm një kërkesë, e cila vazhdimisht po zvarritet. Kyçja në autostradën “Arbën Xhaferi”, në distancë prej 3 km, do t'ua mundësonte lëvizjen më të lehtë për transporte atyre. Ata kërkojnë nga Qeveria e Kosovës, që kërkesa e tyre mos të neglizhohet. Faton Hasani, biznesmen, tha se "për ne si qytetarë dhe si biznese është krejt e pakuptueshme dhe e pajustifikueshme që qyteti i Ferizajt të mbetet pa kyçje në të cilat deomos është dashur të jetë pikërisht këtu në rrugën  "Driton Islami"....

10 January, 2018Lexo më shumë