Ekonomi – Page 2 – Lajmi.net

Aktuale

Gjilani kërkon 45 mijë euro nga Ministria e Bujqësisë për kompensimin e dëmeve të shkaktuara nga breshëri

Komuna e Gjilanit, përkatësisht Drejtaria e Bujqësisë ka kërkuar mbështetje nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në vlerë prej 45 mijë euro, për t’ua kompensuar bujve dëmet të shkaktuara nga breshëri më 14 dhe 26 qershor....

5 July, 2017Lexo më shumë

Falja e borxheve deri më 1 shtator, parregullsi në Komunën e Prishtinës

Person fizik dhe juridik që kanë shuma të borxheve publike të pa shlyera për periudhën deri më 31 dhjetor 2008 ndaj Institucioneve shtetërore dhe Ndërmarrjeve publike mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike deri më 1 shtator 2017. Falja e borxheve të tatimit në pronë në Komunën e Prishtinës është duke u përcjell me parregullsi....

5 July, 2017Lexo më shumë

Afati për shlyerjen e borxhit ndaj ATK-së deri më 1 shtator

Të gjithë personat fizik dhe juridik të cilët kanë borxhe ndaj ATK-së deri më 31 Dhjetor 2008, mund të përfitojnë nga falja e borxhit, nëse plotësojnë kriteret dhe iu nënshtrohen procedurave të parapara nga ATK për faljen e këtyre borxheve vetëm deri më 01 Shtator 2017....

5 July, 2017Lexo më shumë

KEDS përkujdeset për mbi 200 bizneset e Gremes

Mbi 200 biznese në fshatin Greme të Ferizajt tani do të zhvillojnë më lehtë biznesin e tyre.Këtë ua ka mundësuar KEDS-i pas investimit të radhës që bëri në fshatin më të industrializuar të Kosovës....

5 July, 2017Lexo më shumë

Gjykatat nuk kanë kapacitete të merren me lëndët e transferuara nga EULEX-i

Avokati Granit Vokshi, në një intervistë për EkonomiaOnline ka thënë se gjykatat vendore nuk kanë kapacitete që të merren me lëndët e transferuara nga EULEX-i....

5 July, 2017Lexo më shumë

Reduktohen pagesat me para të gatshme

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar në Kosovë përveç kryerjes së pagesave me para të gatshme, viteve të fundit vërehet një rritje e shpejt e përdorimit të instrumenteve elektronike për pagesa....

5 July, 2017Lexo më shumë

Regjistrimi i motoçikletave vetëm me patentë shoferë

Ndryshimi i Ligjit për Automjete i bërë ditëve të fundit nga Qeveria e Kosovës kanë prekur edhe adhuruesit e motoçikletave në vendin tonë. Të gjithë ata që kanë motoçikletë me kapacitet mbi 125 cm kubik, nga 27 qershori i këtij viti nuk mund t’i regjistrojnë ato pa pasur patentë shoferë të kategorisë “A”....

4 July, 2017Lexo më shumë

Azemi: Fitimi i kompanisë çmohet më shumë se jeta e punëtorit

Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës gjatë ditëve të fundit që mbretëruan temperaturat e larta, ka bërë inspektimin e disa kompanive, lidhur me gjendjen reale të punëtorëve në sektorin privat....

4 July, 2017Lexo më shumë

Borxhi publik arriti në 852.7 milionë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se Borxhi publik, ka arritur në 852.7 milionë euro që është për 13.9 për qind më i lartë....

4 July, 2017Lexo më shumë

Bordi i Zyrës së Rregullatorit të Energjisë me paga si në Gjermani

Bordet e Institucioneve të pavarura, por edhe të Ndërmarrjeve Publike cilësohen për pagat e mëdha që marrin nga shteti i Kosovës. Paga disa herë më të larta se paga mesatare në Kosovë realizon edhe Bordi  i Zyrës së Rregullatorit për Energji –ZRrE....

3 July, 2017Lexo më shumë

ATK-ja për 6 muaj mblodhi rreth 193 milionë euro

Administrata Tatimore e Kosovës ka prezantuar raportin për zhvillimet në periudhën Janar – Qershor të këtij viti....

3 July, 2017Lexo më shumë

Ndërtimtarët vazhdojnë punën në afro 40 gradë (VIDEO)

I nxehti është edhe më i madh kur je në katin e 19 të një ndërtese....

1 July, 2017Lexo më shumë

Punimet tek udhëkryqi i Janjëves përfundojnë brenda 45 ditë pune

Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku dhe kryetari i Lipjanit, Imri Ahmeti, inauguruan sot fillimin e punimeve për rreth-rrotullimin në rrugën nacionale, N2 Prishtinë-Ferizaj, te udhëkryqi i Janjevës....

1 July, 2017Lexo më shumë

Nga mungesa e Parlamentit, rrezikohen këto projekte

Qeveria  në largim e Kosovës, e drejtuar nga kryeministri Isa Mustafa, ka zhvilluar mbledhjen e rregullt, të 148-tën me radhë, në të cilën ka miratuar disa vendime ....

30 June, 2017Lexo më shumë

Golfi drejt zhdukjes, automobilat francez fillojnë të dominojnë në rrugë

Edhe pse shumica e qytetarëve të Kosovës jetojnë në Gjermani dhe vendi është shquar gjithnjë për përdorimin e automjeteve, teknologjisë dhe markës gjermane, një erë e re ka filluar të dominojë në vendin tonë....

30 June, 2017Lexo më shumë

AKP-ja qet në shitje edhe 80 asete në pronësi shoqërore

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot zyrtarisht ka shpallur shitjen e aseteve përmes likuidimit nr.34.Lista e tenderëve për privatizim me shitje të aseteve nr. 34 përmban 80 njësi/asete në pronësi shoqërore....

30 June, 2017Lexo më shumë

Ndryshon mënyra e rimbursimit të kuponëve fiskalë

Administrata Tatimore e Kosovës ka njoftuar për mënyrën se si do të bëhet rimbursimi i kuponëve fiskalë....

30 June, 2017Lexo më shumë

Kosova për 7 vjet humbë 369 milionë euro investime

Sipas raportit të Këshillit Rajonal për Bashkëpunim (RCC), që u prezantua në Dubrovnik të Kroacisë nga viti 2010 në Kosovë ka një rënie drastike të investimeve të huaja, edhe atë prej 35 përqind apo një humbje investimesh prej rreth 369 milionë euro....

30 June, 2017Lexo më shumë

Hoti: Të hyrat u rritën 3.4% krahasuar me vitin paraprak

Në mbledhjen e rregullt të Qeverisë, Ministri në detyrë i Financave Avdullah Hoti ka prezantuar raportin për të hyrat dhe shpenzimet për periudhën Janar-Maj 2017. ...

30 June, 2017Lexo më shumë

Gjykata Supreme anulon vendimin e AKP-së për likuidimin e Pallatit të Rinisë

Dhoma e Posaçme e Gjykatës Supreme të Kosovës  për Çështjet në Lidhje me Agjencinë Kosovare të Privatizimit, me anë të aktgjykimit (C-I.-16-0003) të Kolegjit të Specializuar, më datë 20 qershor 2017, ka anuluar vendimin e AKP-së (Agjencisë Kosovare të Privatizimit) për inicimin e likuidimit të Ndërmarrjes Shoqërore Qendra e Rinisë....

30 June, 2017Lexo më shumë

National Geographic fut Kosovën në listën e vendeve që meritojnë më shumë turist

Mediumi prestigjioz National Geographic ka hartuar një listë me vende që sipas kësaj redaksi meritojnë më shumë turistë, shkruan zeri.info. Në këtë listë është e përfshirë edhe Kosova....

30 June, 2017Lexo më shumë

Kjo sindikatë ka një kërkesë për kompanitë ndërtimore

Sindikata e Pavarur e Ekonomisë së Vogël dhe Zejtarisë të Kosovës i ka bërë thirrje institucioneve dhe pronarëve të kompanive, sidomos të atyre ndërtimore që të kenë kujdes dhe ta ruajmë shëndetin e punëtorëve në këto temperatura të larta....

30 June, 2017Lexo më shumë

Prokurimi publik, gurthemel për integrimin në BE

Është mbajtur konferenca përmbyllëse e projektit “Përmirësimi i Kapaciteteve Administrative në fushën e Prokurimit Publik në Kosovë”, projekt ky i cili financohet nga Bashkimi Evropian që nga viti 2012....

30 June, 2017Lexo më shumë

Arifi: Zgjedhjet e shpeshta po pengojnë proceset zhvillimore

Kryesindikalisti Haxhi Arifi ka thënë se mbajtja e shpeshtë e zgjedhje në Kosovë po i dërgon në status-quo proceset zhvillimore të Kosovës....

30 June, 2017Lexo më shumë

Eksporti i mallrave pësoi rënie me 4.8 për qind

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se deficiti në tregtinë e mallrave u karakterizua me një rritje vjetore prej 7.4 për qind në vitin 2016, si pasojë e rënies së eksporteve dhe rritjes së importeve....

30 June, 2017Lexo më shumë

Transformatorë, shtylla e kabllo të reja për Lugbunar të Gjakovës

Lugbunari i Gjakovës është një fshat i qetë, me banorë punëtorë, një komunitet i kulturuar, mikpritës dhe me shpirt ndërmarrës që tashmë po e gëzon edhe investimin energjetik nga KEDS....

29 June, 2017Lexo më shumë

OEAK thellon bashkëpunimin me bizneset e shtetit të Iowas

Me qëllim të rritjes së bashkëpunimit ekonomik dhe tregtar ndërmjet Kosovës dhe shtetit amerikan të Iowas, Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë priti një delegacion të shoqatës së bizneseve Greater Des Moines Partnership e cila përfaqëson rreth 6000 kompani anëtare....

29 June, 2017Lexo më shumë

AKP shpalli rezultatet e shitjeve përmes likuidimit

Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) sot në ceremoninë e hapjes së ofertave të shitjeve nr. 33 përmes metodës së likuidimit shpalli çmimet më të larta të ofruara për asetet e ndërmarrjeve shoqërore që ishin në dispozicion për shitje....

28 June, 2017Lexo më shumë

Rreth 113 milionë euro u janë shpërndarë punëtorëve nga privatizimi

Mbi 113 milionë euro ka arritur shuma e shpërndarë nga Agjencia Kosovare e Privatizimit (AKP) nga Fondi prej 20 për qind, që është ndarë për ish-punëtorët e ndërmarrjeve të privatizuara, thonë zyrtarë të kësaj agjencie....

28 June, 2017Lexo më shumë

Kosova i kërkon Ajovës thellim të bashkëpunimit në bujqësi

Një delegacion nga shteti amerikan i Ajovës, i kryesuar nga sekretari për Bujqësi, Bill Northey, ka nisur sot vizitën në Kosovë. Ata janë pritur sot në Qeverinë e Kosovës nga ministra dhe përfaqësues të odave ekonomike në vend....

27 June, 2017Lexo më shumë

Me efiçiencë të energjisë mund të arrihet mbyllja e TC Kosova A

Në Kosovë 70 për qind e energjisë është konsum nga amvisëritë, andaj duhet pasur më shumë efiçiencë....

27 June, 2017Lexo më shumë

Ekonomia e Kosovës do të rritet me 3.7 për qind

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se projeksionet e BQK-së për vitin 2017 sugjerojnë se ekonomia e Kosovës do të karakterizohet me rritje reale prej 3.7 për qind....

27 June, 2017Lexo më shumë

Serbia ende po e mban peng linjën e interkonjeksionit Kosovë-Shqipëri (Video)

Edhe pse është inauguruar një vit më parë, linja e interkonjeksionit 400 KW Shqipëri-Kosovë ende nuk është vënë në punë për shkak të pengesave të ardhura nga Serbia, pasi kërkon që kjo linjë të menaxhohet nga operatori serb EMS....

24 June, 2017Lexo më shumë

Investimet e KEK-ut në mbrojtjen e mjedisit

Përkundër sfidave të prodhimit, objektivë kryesore e KEK-ut nga viti 2009 ka qenë dhe mbetet mbrojtja e mjedisit në hapësirat ku operon. KEK, tashmë ka hyrë në fazën përfundimit të suksesshëm të ciklit të investimeve mjedisore e që kapin shumën prej mbi 50 milion Euro, kryesisht nga mjetet vetanake. Kështu ka bërë të ditur KEK në një komunikatë për media....

24 June, 2017Lexo më shumë

Sot kanë dalë rrogat e shtetit, për nder të Festës së Bajramit

Ministria e Financave njofton të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës, respektivisht të gjithë shërbyesit e administratës publike dhe ata që marrin pagë nga Buxheti i Republikës së Kosovës, se Ministria e Financave ka bërë sot ekzekutimin e pagave për muajin qershor ....

23 June, 2017Lexo më shumë

Ekonomia e Kosovës shënoi rritje mesatare

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ekonomia e Kosovës u karakterizua me rritje të aktivitetit gjatë vitit 2016 kundrejt vitit paraprak....

23 June, 2017Lexo më shumë

OEK dhe MPJ koordinohen për Panairin në Rjekë

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu është takuar me zëvendësministrin në detyrë të Punëve të jashtme, Emanuel Demaj me qëllim të prezantimit të aktiviteteve të përbashkëta që do të kenë në të ardhmen....

23 June, 2017Lexo më shumë

Lejohet likuidimi për KB “Agrokultura” dhe NSh “16 Nëntori”

Agjencia Kosovare e Privatizimit njofton opinionin e gjerë publik se ka pranuar dy Aktvendime të lëshuara nga Dhoma e Posaçme e Gjykatës Supreme të Kosovës (DhPGjSK) me të cilët mundësohet përmbyllja e procesit të likuidimit për GJI128 Kooperativën Bujqësore “Agorkultura”, me seli në Ferizaj dhe për GJI157 Ndërmarrjen Shoqërore “16 Nëntori”, me seli në Han të Elezit....

22 June, 2017Lexo më shumë

Vetëm zhvillimi ekonomik ndalon shpërnguljen e shqiptarëve nga Lugina

Përfaqësues të komunitetit të biznesit nga komuna e Bujanovcit të kryesuar nga kryetari i komunës, Shaip Kamberi, janë pritur në një takim nga kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu, raporton Ekonomia Online....

22 June, 2017Lexo më shumë

Oda Amerikane kërkon që të mos implementohet Ligji për Sigurimet

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë ka kërkuar edhe një herë nga Qeveria në detyrë që të pezullojë implementimin e Ligjit për Sigurime Shëndetësore, specifikisht mbledhjen e premiumeve të sigurimeve shëndetësore, të planifikuar të fillojë më 1 korrik 2017....

22 June, 2017Lexo më shumë

Tender kompanisë me çmimin më të lartë

Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA) ka gjetur shumë shkelje në Komunën e Rahovecit. Gjatë auditimeve të pasqyrave financiare Auditori ka gjetur se në projektin “Blerja e instrumentit gjeodezik” Komuna kishte lidhur kontratë me kompaninë me çmimin më të lartë, edhe pse sipas Komisionit për Vlerësimin e Ofertave operatori me çmimin më të ulët i kishte përmbushur kriteret, shkruan sot Gazeta "Zëri"...

22 June, 2017Lexo më shumë

S’ka investime, agjencitë e rejtingut shmangin Kosovën

Edhe pse ka 9 vite që Kosova është shpallur shtet i pavarur dhe ka një rritje ekonomik prej 4 për qind, Kosova ende nuk po vlerësohet nga agjencitë e rejtingut financiar, siç janë Standard Poor’s, FITCH, Moody’s, etj....

21 June, 2017Lexo më shumë

IPKO me 21 dyqane në gjithë Kosovën, tani edhe në Drenas

Rritja dhe zgjerimi i kompanisë IPKO po vazhdon. Ajo tani ka shtuar edhe një dyqan të ri në qendër të Drenasit...

21 June, 2017Lexo më shumë
 

Fotolajm

Pandat gjigante mbushin 1 vjeç në Makao
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Bike Rivals
  • Play iStunt 2
  • Play Urban Basketball
  • Play Berry Rush