Ekonomi – Lajmi.net

Aktuale

Korrupsioni më i ekspozuari në prokurim

Prokurimi publik është një ndër aktivitetet e qeverisë më të prekshëm nga korrupsioni. Ky konkludim doli nga raporti “S’ka Tatim pa Informim” të publikuar nga Lëvizja Fol,...

18 July, 2017Lexo më shumë

Po, një tregu të përbashkët në Ballkan! Jo, modelit të një “Jugosllavie” të re

Krijimi i një tregu të përbashkët në Ballkanin Perëndimor duhet të mirëpritet, thonë përfaqësues të komunitetit të biznesit. Por, sipas tyre, ky treg dhe hapësirat e përbashkëta ekonomike në rajon duhet të evitojnë çfarëdo mundësie që do të nënkuptonin kthimin në modelin e ish-Jugosllavisë....

18 July, 2017Lexo më shumë

Shpronësimi i pronave problem për ndërtimin e rrugëve

Edhe pse kanë filluar para 2 vjetëve, punimet në rrugën `Driton Islami` në hyrje të Ferizajt e paraparë të jetë me 4 korsi ende nuk kanë përfunduar. Problemi qëndron tek mosshpronësimi....

15 July, 2017Lexo më shumë

Restoranti nga Prishtina futet në listën e 10 restoranteve më të mirë në Evropa (Foto)

Revista e njohur amerikane Hollywood World Magazine ka përzgjedhur 10 restorantet më të mira në Evropë, duke nisur nga Parisi e deri në Berlin, ashtu edhe siç e ka titullin artikulli....

14 July, 2017Lexo më shumë

AKP – mundësi e mirë e privatizimit të tokave bujqësore në krijimin e aktiviteteve komerciale në agrokulturë

Agjencia Kosovare e Privatizimit si pasardhëse e ish AKM-së u themelua nga Kuvendi i Republikës së Kosovës me mandat të qartë të transformimit të pronës shoqërore të regjistruara në emër të ish Ndërmarrjeve shoqërore, transformim ky i rëndësishëm në rindërtimin dhe zhvillimi ekonomik të Kosovës dhe mirëqenies së qytetarëve....

14 July, 2017Lexo më shumë

Këto janë kapacitet e akomodimit për turistët e huaj në Kosovë

Në vitin 2016 në Kosovë janë identifikuar gjithsej 495 njësi akomoduese, prej tyre 464 njësi aktive dhe 31 njësi pasive. Hotelet si kategori përbejnë pjesën më të madhe të njësive akomoduese me 42%, motelet 39% dhekategoritë tjerapërbejnë 19%. Numri më i madh i njësive akomoduese gjendet në komunën e Prishtinës, pastaj radhitet Peja, Prizreni, Ferizaj, etj....

14 July, 2017Lexo më shumë

Një pjesë e Pejës do të mbetet pa rrymë për dy orë, ja dita dhe zonat

Operatori i Sistemit, Transmisionit dhe Tregut – KOSTT ka lajmëruar se do këtë ndalje të rrymës në Pejë për shkak të  punimeve në kuadër të projektit “Përmirësimi i Rrjetit Transmetues faza IV dhe V, LOT 1 – Nënstacionet”, NS 110/35/10 kV Peja 1. ...

14 July, 2017Lexo më shumë

Gruri “paguan” mirë, por shitet lirë

ado që rendimentet e grurit sivjet janë të kënaqshme, bujqit kosovarë shprehen se kostoja e lartë e mbjelljes, çmimi i ulët në treg dhe subvencionet e vogla të Ministrisë së Bujqësisë po bëjnë që ata të punojnë me humbje...

14 July, 2017Lexo më shumë

Kryeministri Mustafa nënshkroi Memorandum Mirëkuptimi me Bankën Evropiane të Investimeve

Kryeministri  i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa dhe zëvendëspresidenti i Bankës Evropiane të Investimeve, Dario Scannapieco, kanë nënshkruar në Trieste Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Bankës Evropiane të Investimeve, e cila do të mundësojë përfshirjen e BEI-së në përgatitjen dhe financimin e projekteve të përzgjedhura përbrenda listës prioritare që përkojnë me objektivat zhvillimore të Kosovës....

13 July, 2017Lexo më shumë

Vitia bëhet me fabrikë tekstili, punësohen 150 persona

Në prani të përfaqësuesve të institucioneve qendrore dhe lokale, investitorëve gjerman dhe qytetarëve të shumtë është hapur sot në Viti, fabrika e përpunimit të tekstilit “Vitex”....

13 July, 2017Lexo më shumë

Braathu: Shqetësuese, 82% e grave në Kosovë janë të papuna

Gratë ndërmarrëse nga jugu dhe veriu i Mitrovicës, kanë prezantuar bizneset e tyre në Panairin e hapur në Prishtinë....

13 July, 2017Lexo më shumë

Hardhfest, ka bërë Kosovën destinacion për shumë turistë  

Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Memli Krasniqi takoi sot ekipin organizativ të festivalit të rrushit dhe verës “Hardhfest”.  ...

12 July, 2017Lexo më shumë

Posta e Kosovës shpërblehet në ekspozitë ndërkombëtare

Posta e Kosovës është shpërblyer me vendin e 5-të për pullën më të bukur postare për vitin 2016 në ekspozitën ndërkombëtare  “Grand Prix De L’Exposition Wipa” të mbajtur në Austri. ...

12 July, 2017Lexo më shumë

MMPH-ja përfiton 3 mln euro për mbrojtjen e mjedisit

Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinorë ka marrë konfirmimin që Agjencia Federale Amerikane MCC –Millennium Challenge Corporation (Korporata për Sfidat e Mijëvjeçarit) në kuadër të programit “Threshold”, për Kosovën, ka përfshirë edhe sektorin e mbrojtjes së mjedisit....

12 July, 2017Lexo më shumë

OAK: Maqedonia me barriera për përpunuesit e mishit

Kosova si anëtare nënshkruese e CEFTA-së, i cili e bënë pjesë të një tregu të përbashkët në të cilin është anëtare dhe Maqedonia, në kuadër të kësaj marrëveshje, përveç tjerash vendet nënshkruese nuk do të duhej të përdornin barrierat jo tarifore për të bllokuar qarkullimin e lirë të mallrave dhe njerëzve....

12 July, 2017Lexo më shumë

Shqipëria mundohet të sqarojë çmimin referent për pataten e Kosovës

Dogana e Shqipërisë ka dalë me një vendim në lidhje me çështjen e çmimit të patates nga Kosova që këtyre ditëve u bë pikë problematike....

11 July, 2017Lexo më shumë

“Kosova e pa përgatitur për Samitin e Triestes”

Nesër në Trieste të Italisë do të mbahet samiti i Ballkanit Perëndimor që do të shërbejë për të punuar së bashku në forcimin e mundësive konkrete, duke nxitur bashkëpunimin rajonal për një rrugë më të shpejtë të shteteve drejt Bashkimit Evropian....

11 July, 2017Lexo më shumë

Mobilizim masiv për bukën e Kosovës

Asnjëherë sikur në këtë vit, mobilizimi për korrjen e grurit dhe grumbullimin e tij nuk ka qenë kaq intensiv dhe mirë i organizuar. Bujqit dhe të gjithë bashkëpunëtorët e tjerë janë të sigurt në konvertimin e investimit dhe mundit të tyre në mjete financiare  si dhe në produkte të gatshme. ...

11 July, 2017Lexo më shumë

Në qershor u rrit çmimi i energjisë elektrike

Çmimi i energjisë elektrike është rritur dukshëm në qershor krahasuar me muajin maj të këtij viti....

11 July, 2017Lexo më shumë

Vitin e ardhshëm Kosova bëhet me sigurime bujqësore  

Me krijimin e sistemit të sigurimit për prodhimtarinë bujqësore, i cili pritet të fillojë së implementuari që nga viti i ardhshëm në vendin tonë, do të arrihet menaxhimi i rreziqeve të ndryshme në këtë prodhimtari, duke i parandaluar apo minimizuar pasojat e tyre negative. Për zhvillimin e këtij sistemi tashmë Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe IFC-ja, anëtare e Grupit të Bankës Botërore kanë nënshkruar Marrëveshje bashkëpunimi për të zhvilluar sistemin e sigurimit për prodhimtarinë bujqësore në Kosovë....

11 July, 2017Lexo më shumë

Digjen dy hektarë grurë në Milloshevë (Video)

E mbollën e u kujdesën për arat me grurë që nga vjeshta e kaluar....

7 July, 2017Lexo më shumë

Nënshkruhet Udhëzimi Administrativ për dhënjen e provimit për ndërrimin të patentë shoferit të huaj

Ministri i Infrastrukturës Lutfi Zharku, nënshkroi Udhëzimin Administrativ ka nënshkruar Udhëzimin Administrativ (MI) Nr. 16/2017 për dhënjen e provimit për ndrrimin të patentë shoferit të huaj....

7 July, 2017Lexo më shumë

Sa energji elektrike shpenzoi një banor në Kosovë gjatë vitit 2016

Në vitin 2016 konsumi i energjisë elektrike ka qenë 333.20 ktoe në krahasim me vitin 2015 ka pasur ulje prej 14.85 për qind.Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikimin “Bilancin e Energjisë” për vitin 2016....

7 July, 2017Lexo më shumë

Dogana e Shqipërisë rrit referencën tregtare për prodhimet kosovare

Në Odën Ekonomike të Kosovës ka qëndruar sot një grup i fermerëve dhe prodhuesve kosovarë që merren ekskluzivisht me prodhimin e qepëve dhe patateve, ku shprehën shqetësimin e tyre për vështirësitë e eksportit të prodhimeve “Made in Kosova” në Shqipër...

7 July, 2017Lexo më shumë

Qeveria i fut qytetarët borxh nga 500 euro

Secili qytetar i Kosovës merr pjesë me 500 euro në borxhin e shtetit....

7 July, 2017Lexo më shumë

Mjedrat e Kosovës së shpejti në Gjermani

Tani janë duke u zhvilluar takime intensive me Odën Ekonomike Gjermane në Berlin, si dhe me kompani të ndryshme për blerjen e produktit të mjedrës nga Kosova....

7 July, 2017Lexo më shumë

Mikrofinancat realizuan profit në vlerë prej 4.1 milionë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar Deri në dhjetor 2016, sektori mikrofinanciar realizoi profit në vlerë prej 4.1 milionë euro, që përbën një rritje të konsiderueshme vjetore prej 73.3 për qind....

7 July, 2017Lexo më shumë

Bordi i AKP-së miraton shpërndarjen e përkohshme të pesë ndërmarrjeve në likuidim

Bordi i Drejtorëve i Agjencisë Kosovare të Privatizimit ka mbajtur mbledhjen e tij të rregullt me ç’rast ka miratuar shpërndarjen e përkohshme të pesë ndërmarrjeve në likuidim: Imkos, Germia,Teka Komerc, I.M.B. Mulliri dhe NGLB në shumën prej: 1,642,889.31 (një milion e gjashtëqind e dyzet e dy mijë e tetëqind e tetëdhjetë e nëntë euro e 31 cent)...

6 July, 2017Lexo më shumë

Ministri Zharku inspektoi zhvillimin e punimeve të autostradës “Arbër Xhaferi”

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku inspektoi sot zhvillimin e punimeve të cilat po zhvillohet në ndërtimin e Autostradës Prishtinë- Shkup....

6 July, 2017Lexo më shumë

“Adem Jashari” edhe këtë vit me fluks të madh të udhëtarëve

Në Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari” në Prishtinë, ka vazhduar fluksi i madh i udhëtarëve edhe këtë vit. Sipas të dhënave zyrtare, vitin 2016 është përmbyllur me një rritje në numër të udhëtareve rreth 12.5% krahasuar me vitin paraprak....

5 July, 2017Lexo më shumë

Vendet që nuk do të kenë energji elektrike

Sërish paralajmërohen reduktime, ndërprerje e mospasje rryme në disa vende të Kosovës....

5 July, 2017Lexo më shumë

Gjysma e punëtorëve në ndërtimtari janë pa kontrata dhe shumë pak profesionistë

Puna pa kontrata vazhdon të jetë një nga problemet që përcjell Kosovën në rrafshin e ekonomisë dhe punës...

5 July, 2017Lexo më shumë

Diaspora synon investime për uljen e papunësisë në Kosovë

Paratë dhe investimet e shumta që diaspora i dërgon te të afërmit dhe familjet e tyre në Kosovë duhet të marrin një orientim dhe fokus tjetër, thonë përfaqësues të Ministrisë së Diasporës në Qeverinë në largim të Kosovës....

5 July, 2017Lexo më shumë

Gjilani kërkon ndihmë nga MBPZHR për kompensimin e dëmeve nga breshëri

Komuna e Gjilanit, përkatësisht Drejtaria e Bujqësisë ka kërkuar mbështetje nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në vlerë prej 45 mijë euro, për t’ua kompensuar bujve dëmet të shkaktuara nga breshëri më 14 dhe 26 qershor....

5 July, 2017Lexo më shumë

Gjilani kërkon 45 mijë euro nga Ministria e Bujqësisë për kompensimin e dëmeve të shkaktuara nga breshëri

Komuna e Gjilanit, përkatësisht Drejtaria e Bujqësisë ka kërkuar mbështetje nga Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural në vlerë prej 45 mijë euro, për t’ua kompensuar bujve dëmet të shkaktuara nga breshëri më 14 dhe 26 qershor....

5 July, 2017Lexo më shumë

Falja e borxheve deri më 1 shtator, parregullsi në Komunën e Prishtinës

Person fizik dhe juridik që kanë shuma të borxheve publike të pa shlyera për periudhën deri më 31 dhjetor 2008 ndaj Institucioneve shtetërore dhe Ndërmarrjeve publike mund të përfitojnë nga falja e borxheve publike deri më 1 shtator 2017. Falja e borxheve të tatimit në pronë në Komunën e Prishtinës është duke u përcjell me parregullsi....

5 July, 2017Lexo më shumë

Afati për shlyerjen e borxhit ndaj ATK-së deri më 1 shtator

Të gjithë personat fizik dhe juridik të cilët kanë borxhe ndaj ATK-së deri më 31 Dhjetor 2008, mund të përfitojnë nga falja e borxhit, nëse plotësojnë kriteret dhe iu nënshtrohen procedurave të parapara nga ATK për faljen e këtyre borxheve vetëm deri më 01 Shtator 2017....

5 July, 2017Lexo më shumë

KEDS përkujdeset për mbi 200 bizneset e Gremes

Mbi 200 biznese në fshatin Greme të Ferizajt tani do të zhvillojnë më lehtë biznesin e tyre.Këtë ua ka mundësuar KEDS-i pas investimit të radhës që bëri në fshatin më të industrializuar të Kosovës....

5 July, 2017Lexo më shumë

Gjykatat nuk kanë kapacitete të merren me lëndët e transferuara nga EULEX-i

Avokati Granit Vokshi, në një intervistë për EkonomiaOnline ka thënë se gjykatat vendore nuk kanë kapacitete që të merren me lëndët e transferuara nga EULEX-i....

5 July, 2017Lexo më shumë

Reduktohen pagesat me para të gatshme

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar në Kosovë përveç kryerjes së pagesave me para të gatshme, viteve të fundit vërehet një rritje e shpejt e përdorimit të instrumenteve elektronike për pagesa....

5 July, 2017Lexo më shumë

Regjistrimi i motoçikletave vetëm me patentë shoferë

Ndryshimi i Ligjit për Automjete i bërë ditëve të fundit nga Qeveria e Kosovës kanë prekur edhe adhuruesit e motoçikletave në vendin tonë. Të gjithë ata që kanë motoçikletë me kapacitet mbi 125 cm kubik, nga 27 qershori i këtij viti nuk mund t’i regjistrojnë ato pa pasur patentë shoferë të kategorisë “A”....

4 July, 2017Lexo më shumë

Azemi: Fitimi i kompanisë çmohet më shumë se jeta e punëtorit

Sindikata e Sektorit Privat të Kosovës gjatë ditëve të fundit që mbretëruan temperaturat e larta, ka bërë inspektimin e disa kompanive, lidhur me gjendjen reale të punëtorëve në sektorin privat....

4 July, 2017Lexo më shumë

Borxhi publik arriti në 852.7 milionë euro

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës (BQK), ka njoftuar se Borxhi publik, ka arritur në 852.7 milionë euro që është për 13.9 për qind më i lartë....

4 July, 2017Lexo më shumë
 

Fotolajm

Pandat gjigante mbushin 1 vjeç në Makao
?>
 

ke nje LAJM

Jeni në vend të ngjarjes, apo dëshironi ta ndani ndonjë storie me të tjerët?

Klikoni në butonin më poshtë

DËRGO
 

Lojëra

  • Play Rock Wheels
  • Play Urban Basketball
  • Play Stealth Sniper
  • Play iStunt 2