Zv.ministri Selimi thotë se vendet islamike votuan pro pranimit të Kosovës në UNESCO

14:32 | 9 Nentor 2015

Petrit Selimi

Petrit Selimi ka deklaruar se të gjitha vendet islamike kanë votuar pro anëtarësimit të Kosovës në UNESCO.

Ai u tha mediave se ka ndodhur një keqkuptim në opinion, pasi përfaqesuesit e vendeve arabe janë deklaruar “neam” që në arabishte do të thotë “po”.

Këto vende sipas Selimit përveç votës kanë ndihmuar Kosovën edhe në lobim tek vendet tjera.

“Kanë qenë aleate në anëtarësimin e Kosovës në UNESCO”, ka deklaruar Selimi.

Asambleja e Përgjithshme e UNESCO-s votoi kundër pranimit të Kosovës në këtë agjenci të specializuar të Kombeve të Bashkuara, për arsim, kulturë dhe shkencë.

Për anëtarësimin e Kosovës kanë votuar 92 shtete pro, 50 kundër dhe 29 abstenime.