Të Infektuar: 3703

Të Shëruar: 1946

Të Vdekur: 79

Zmbrapset PDK-ja, kërkon konsensus për Demarkacionin

8:31 | 14 Korrik 2016

Partia më e madhe në vend (PDK) e sheh të nevojshme arritjen e një konsensusi nacional për çështjen e demarkacionit me Malin e Zi, derisa LDK-ja insiston se demarkacioni shumë shpejt do të shkojë në Kuvend. Opozita ka një alternativë që kjo çështje të zgjidhet deri në shtator.

Partia Demokratike e Kosovës (PDK), e cila për më shumë se dhjetë muaj e ka mbështetur Marrëveshjen për Demarkacionin e Kufirit me Malin e Zi, tani është më e rezervuar për këtë çështje.

Madje përfaqësuesit e partisë më të madhe në vend tani thonë se është e nevojshme gjetja e një konsensusi nacional, pasi, sipas tyre, përveç mospajtimeve ndërmjet partive politike parlamentare, ka mospajtime edhe brenda vetë partive. Ata thonë se nuk ka asnjë arsye që në  Kosovë të këtë hidhërim në raport me demarkacionin, shkruan Zëri.

Në anën tjetër, zyrtarët nga Zyra e kryeministrit thonë se Marrëveshja për Demarkacionin do të dërgohet së shpejti në Kuvend për t’u ratifikuar.

“Mendoj se ka mendime të ndryshme jo vetëm në mes të partnerëve të koalicionit, por edhe brenda partive politike që janë krejt normale. E kam thënë më herët dhe po e përsëris, se do të bëjmë çdo gjë që është e mundur që ta krijojmë konsensusin nacional jo vetëm me partitë e koalicionit, por edhe me partitë e tjera parlamentare”, ka deklaruar Hajredin Kuçi, nënkryetar i PDK-së dhe zëvendëskryeministër.