​Zgjedhjet presidenciale në Maqedoni: Ja kush prin momentalisht

Sipas rezultateve të para të publikuara nga Komisioni Shtetër Zgjedhor i Maqedonisë së Veriut, mes VLEN dhe Frontit Evropian, për momentin duke prirë me vota është Bujar Osmani nga Fronti Evropian me 17.03%, derisa Arben Taravari nga VLEN deri tani ka 12.45%. Prin Gordana Siljanoska Davkova nga VMRO DPMNE-ja opozitare me 36.51, pasuar nga Stevo…

Lajme

24/04/2024 21:03

Sipas rezultateve të para të publikuara nga Komisioni Shtetër Zgjedhor i Maqedonisë së Veriut, mes VLEN dhe Frontit Evropian, për momentin duke prirë me vota është Bujar Osmani nga Fronti Evropian me 17.03%, derisa Arben Taravari nga VLEN deri tani ka 12.45%.

Prin Gordana Siljanoska Davkova nga VMRO DPMNE-ja opozitare me 36.51, pasuar nga Stevo Pendarovski Lidhja Socialdemokrate 17.93, Maksim Dimitrievski, kryetari i Kumanovës 7.75, Biljana Vankosvka Cvetkovksa nga “E Majta” 4.31 për qind dhe Stevco Jakimovksi, kryetari i Karposhti Shkup me 0.95 për qind.

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut sot kanë votuar për presidentin e tyre të ardhshëm.

Këto janë zgjedhjet e shtatë presidenciale, ndërsa raundi i dytë i mundshëm mbahet së bashku me zgjedhjet parlamentare më 8 maj. Numri i përgjithshëm i votuesve të regjistruar në listën zgjedhore është 1.814.317.

Sipas të dhënave të Këshillit Shtetëror Zgjedhor të orës 18:30, në raundin e parë të zgjedhjeve presidenciale ka votuar 48.46 për qind e qytetarëve me të drejtë vote.