Zemaj uron 1 Majin: Është kjo Qeveri që me veprimin dhe mosveprimin e saj po i inkurajon qytetarët që ta lëshojnë vendin

Deputeti i LDK-së, Armend Zemaj përmes një postimi në Facebook ka thënë se 1 maji, Dita Ndërkombëtare e Punëtorëve ka vetëm një këtë epilog: Mosrespektim të theksuar të djersës së punëtorit, mos vlerësim të punës së tyre, kushte më të vështira e pa dëgjueshmëri totale qeveritare ndaj zërit dhe të drejtave të tyre.

Lajme

01/05/2022 15:56

Zemaj ka shkruar se Qeveria aktuale po u pamundëson edhe garën e drejtë për punësime e lëre më kushtet e punës; në konkursin e KEK-ut aplikuan 4668 persona, ndërsa u pranuan 128 prej tyre, dhe që të gjithë familjarë të zyrtarëve të kësaj ndërmarrjeje dhe militantë e të afërm të pushtetit.

“Ishte kjo Qeveri që i kishte larguar nga puna më shumë se 575 profesionistë shëndetësor, të cilët ishin në luftë të përhershme me COVID-19. Është kjo Qeveri e cila ende nuk e ka miratuar Ligjin e Pagave, ndërsa rritjen e pagës minimale e ka rritur deri në nivel lëmoshe.Është kjo Qeveri që me veprimin dhe mosveprimin e saj po i inkurajon qytetarët që ta lëshojnë vendin.”, tha Zemaj.

Tutje ai shtoi se është paaftësia qeverisëse ajo që po i thellon krizat.

“Përkatësisht atë të rritjes së çmimeve të produkteve. Aty ku nuk ka krizë po e krijon një të tillë, ndërsa çmimin padyshim që e paguajnë të gjithë, me theks të veçantë ata që janë në marrëdhënie pune si dhe ata që synojnë të gjejnë një vend pune.Në paaftësinë qeverisëse vend qendror zë padëgjueshmëria!”.