Zëdhënësi i BE, Stano dënon vendimin e Rusisë për shpalljen e REL-it organizatë “e padëshirueshme”

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka reaguar në platformën “X”, pasi që Rusia dje deklaroi Radio Evropën e Lire si organizatë “të padëshirueshme”. Stano tha se vendimi i Rusisë është sulm ndaj lirisë së medias, shprehjes dhe aksesit të qytetarëve në informacionin pluralist. Ndërsa BE sot vendosi edhe pakon e 13 të sanksioneve kundër Rusisë,…

Bota

21/02/2024 19:52

Zëdhënësi i BE-së, Peter Stano, ka reaguar në platformën “X”, pasi që Rusia dje deklaroi Radio Evropën e Lire si organizatë “të padëshirueshme”.

Stano tha se vendimi i Rusisë është sulm ndaj lirisë së medias, shprehjes dhe aksesit të qytetarëve në informacionin pluralist.

Ndërsa BE sot vendosi edhe pakon e 13 të sanksioneve kundër Rusisë, shkaku i vrasjes së opozitarit Navalny, por edhe deklarimit të REL si organizatë “e padëshirueshme”.

“BE dënon vendimin e Rusisë për të deklaruar @RFERL “i padëshirueshëm” edhe një sulm ndaj lirisë së medias, shprehjes dhe aksesit të qytetarëve në informacionin pluralist.”- reagoi Stano. /Lajmi.net/