Xhihadi Junior nga Raka, dërgohet në Suedi

Djaloshi katër vjeçar nga Britania i njohur edhe si ‘Xhihadi Junior’ dyshohet se është dërguar ilegalisht në Suedi për shërim.

Bota

06/06/2016 17:12

Siç shkruan Daily Mail djali është sëmurë ndërsa ISIS nuk ka arritur që atij t’i ndihmojë prandaj është dërguar 2 mijë kilometra larg nga Siria.

Isa Dare, emri i vërtetë i djalit dhe nëna e tij kanë arritur që pa probleme të kalojnë dhjetë shtete.

“Xhihadi Junior” është bërë i njohur pasi që disa herë është parë në xhirimet e ISIS-it ndërsa në njërën nga to shihet se si detonon bombën ku janë vrarë katër të burgosur të ISIS-it.

Siç kanë shkruar më herët mediat britanike, Isa me nënën e tij kanë shkuar në Siri në vitin 2012 ku ajo është martuar për luftëtarin e ISIS-it Abu Bakri, me origjinë nga Suedia.