Votohet projekt-rezoluta për demarkacion me Malin e Zi

Me 72 vota pro dhe 9 vota kundër, ka kaluar në Kuvend projekt-rezoluta për Demarkacionin e Kufirit me Malin e Zi.

Lajme

25/06/2015 18:43

Shefja e Grupit Parlamentar të AAK-së, Donika Kadaj Bujupi, ka propozuar projektrezolutën në lidhje me demarkacionin mes Kosovës dhe Malit të Zi e që është përkrahur nga të gjitha partitë me deputetë shqiptarë.

Sipas kësaj projektrezolute caktimi i kufijve me Malin e Zi të jetë vija kufitare sipas Kushtetutës së vitit 1974.

Po ashtu sipas projektrezolutës kryeministri Isa Mustafa të marrrë masa nga Komisioni Shtetëror për caktimin e demarkacionit që të raportojë për shënimin e kufirit dhe për të gjitha diskutimet me palën malazeze.

Në njërën nga pikat po ashtu kërkohet që të fillojë demarkacioni me Serbinë sipas Kushtetutës së vitit 1974.