Video e paparë, kur trimat niseshin nga Gjermania për të vdekur për Kosovë (Video)

Kjo është një nga videot më emocionuese të kohës së luftës, filmuar nga Besfort Hasanaj (Chibisi).

Lajme

05/01/2015 11:18

Ishte viti 1999 kur burrat mërgimtarë nga Gjermania, duke parë vuajtjet që po pësonte Kosova kishin vendosur tu dilnin në ndihmë duke ardhur vullnetarë. 

Ata kishin lënë jetën më të mirë për të quar në vend amanetin e Adem Jasharit,Fehmi Lladrovcit e shumë luftëtarëve të tjerë. 

Besfort Hasanaj tregon se si i kishin rrjedhur lotët duke filmuar këtë video të cilën e kishte transmetuar edhe në TVSH. 

“Një nga shumë xhirimet e mira ku më rridhnin lotët duke e filmuar. Koha kur diaspora shqiptare vullnetarisht linin Gjermaninë për të shkuar në luftë në Kosovë dhe për t’iu bashkuar UCK-së”, shkruan ndër të tjerë Hasanaj. (Zëri)