Vetëbesimi për Prizrenin

Lëvizja Vetëvendosje aktualisht nuk qeveris asnjë Komunë në nivel të Kosovës. Por gjërat, sipas Arbër Rexhajt, kandidat i kësaj Lëvizjeje për Prizrenin, do të ndryshojë pas 3 nëntorit. Ndoshta entuziazmi zgjedhor i jep shpresë atij për një rezultat pozitiv, me pretendimin për fitore jo vetëm në Prizren, por edhe në disa qytete të tjera. Rexhaj,…

Lajme

12/09/2013 10:00

Lëvizja Vetëvendosje aktualisht nuk qeveris asnjë Komunë në nivel të Kosovës. Por gjërat, sipas Arbër Rexhajt, kandidat i kësaj Lëvizjeje për Prizrenin, do të ndryshojë pas 3 nëntorit. Ndoshta entuziazmi zgjedhor i jep shpresë atij për një rezultat pozitiv, me pretendimin për fitore jo vetëm në Prizren, por edhe në disa qytete të tjera.

Rexhaj, në një intervistë për “PrizreniPress”, shprehet i bindur në  fitoren e tij.

“Qytetarët traumën e keqqeverisjeve mund ta lënë në harresë, si një përvojë makthi të dy ish doktorëve”.

“Ndryshimi mund të ndodhë tash. Ai vjen me ne, si gjeneratë e re, si personazhe të rinj, me vlera humaniste, intelektuale e njerëzore. Ne po vijmë jo për ta ndryshuar historinë e qytetit, por për t’ia kthyer historinë atij”.

“Nëse vullneti i qytetarëve konsiston në ndryshim, atëherë ne do të fitojmë.”

“Deri më tani dy vetë e kanë udhëhequr Prizrenin. Që të dy kanë qenë të arsimuar deri në shkallën përfundimtare. Kanë qenë doktorë shkencash. Eqrem Kryeziu, doktor i letërsisë dhe Ramadan Muja, doktor i shkencave historike. Dr. Eqremi, vetë me duart e veta e ka kallur Komunën, duke dashur të fshehë keqqeverisjen dhe korrupsionin e nepotizmin. Ndërsa, Dr. Ramadan Muja e ka denigruar deri në atë shkallë qeverisjen sa që tani përballet me drejtësinë”.