Veseli: Kosova po bëhet lidere e transformimit infrastrukturor në rajon

11:54 | 14 Qershor 2018

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës, Kadri Veseli, sot, në ceremoninë e përurimit të segmentit të 3-të Bibaj-Doganaj, të autoudhës R6 “Arbën Xhaferi”, e ka cilësuar këtë projekt të jashtëzakonshëm për Kosovën, e cila e bën krenar gjithë popullin e saj.

Veseli tha se Kosova për një kohë rekorde është duke u shndërruar në lider të transformimit infrastrukturor në rajon.

Ai shtoi se dy dekada më parë kjo mund të jetë dukur një ëndërr e mirë për Kosovën, e parë në realitet vetëm jashtë saj.

“Sot në Kosovë kjo është realitet. Dhe po ndodhë. Autostrada ‘Arbën Xhaferi’ është duke hedhur shtat dhe besojmë që deri më 28 nëntor të këtij viti, do të shkojë deri te kufiri me Maqedoninë”, theksoi Veseli.

Ai shtoi se krahas liberalizimit të vizave për qytetarët e Kosovës nga Bashkimi Evropian, i cili, siç tha Veseli, pritet të ndodhë në fund të këtij viti, Kosova po krijon lidhje të fuqishme dhe moderne infrastrukturore me vendet fqinje dhe ato të BE-së, përfshirë portet e rëndësishme rajonale.

“Kjo është Kosova jonë moderne. Ajo po dëshmohet kampione e rajonit në kompletimin e infrastrukturës moderne për qytetarët e saj dhe të atyre të shteteve fqinje. Kosova tanimë po lidhet me të gjitha korridoret rrugore dhe portet detare. Të gjitha këto lidhje dhe udhëtimi pa viza që do të ndodhë së shpejti tregojnë më së miri shkallën e integrimit tonë me vendet evropiane”, theksoi Veseli.

35244126_10217272016050380_5976496818299600896_n 35286543_10217272015650370_8206750554882310144_n 35376819_10217272015450365_7030177288146649088_n 35267371_10217272015130357_4186305319195901952_n