Të Infektuar: 106.022

Të Shëruar: 96.668

Të Vdekur: 2.198

Vendos qeveria zvicerane: Hapen tarracat e restoranteve

16:51 | 14 Prill 2021

Zvicra

Këshilli Federal vendos lehtësime të konsiderueshme.Në seancën e tij të mbajtur të mërkurën (sot), Këshilli Federal ka vendosur të bëjë zbutjen e radhës të masave të kloronavirusit situatën.

Këto janë ndryshimet që priten të jetësohen nga 19 prilli, e hënë:

Do të hapen zonat e jashtme të restoranteve (tarracat) por edhe brenda hapësirave të objekteve sportive dhe institucioneve kulturore.

Përveç kësaj, janë përsëri të lejuara ngjarjet me 50 persona brenda dhe deri në 100 persona jashtë  si dhe mësimi me prani fizike, në universitete, transmeton albinfo.ch.

Këshilli Federal ka vendosur për relaksimin e masave edhe pse Zvicra nuk plotëson katër nga pesë standardet e caktuara nga qeveria, për lehtësim.