Vendet ku do të ketë reduktime të rrymës

Korporata Energjetike e Kosovës nëpërmjet një njoftimi për media tregon për vendet ku gjatë ditës së sotme do të ketë shkyçje të rrymës.

Lajme

11/08/2015 08:54

Shkyçjet po bëhen për shkak të punimeve që është duke kryer kjo kompani si: ndërrimit të shtyllave të vjetra, për shkak të revizionit të rregullt vjetor, me qëllim të realizimit të projekteve për zgjerimin dhe përforcimin e rrjetit nga ana e KEDS-it, me qëllim të vendosjes së shtyllave të tensionit të lartë dhe për shkak të pastrimit të trasesë.

Këto janë edhe arsyet e lajmërimit të këtyre shkyçjeve. Më poshtë gjeni kohën dhe vendet se ku do të ketë ndërprerje të rrymës sipas njoftimit të KEDS-it.

KEDS Sh.A. njofton se më 11.08.2015 në NS 35/10 kV Magure do të shkyçet:

Dalja 10 kV Fshatrat prej orës 09:00-12:00 dhe nga 15:00-18:00.

Gjate kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Magurja(një pjesë), Medvevci, Dobraja, Rreze, Blinaja, Qylage, Poturovci, Torine Poturovc, Gllanicë.

Shkyçja bëhet me qëllim të realizimit të projekteve për zgjerimin dhe përforcimin e rrjetit nga ana e KEDS-it.

II

Më 11.08.2015 në NS 110/35/10 kV Lipjan do të shkyçet:

Dalja 10 kV Fshatrat – Kraishta prej orës 10:00 deri në orën 15:30.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do te mbesin: Rufci, Halilaqi, Ribar i Madhë, Ribar i Vogël, Zllakuqani, Kraishta, Bujani, Bregu i Zi, Godanci dhe Varigovci.

Shkyçja bëhet me qëllim të ndërrimit të shtyllave të djegura në LP 10 kV.

III

Më 12.08.2015 në NS 35/10 kV Prizreni 3 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Lakuriqi 1 prej orës 11:30 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Zahir Pajazit,Beteja e Vërrinit, Astrit Suli, Gustav Majeri, Petrit Bytyqi, Ardianët, Martin Camaj, Paqja, Sylejman Rotlla.

Dalja 10 kV Çlirimi i popullit prej orës 12:00 deri në orën 12:30

Gjate kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Mbreti Zog, Farkëtarët, Remzi Ademi, Adem Jashari, Saraqët, Bajrakli, Buja Godeni, Rifat Krasniqi, Medine, Fehmi Lladrovci, Sheshi Lidhja Shqiptare, Xhemil Doda dhe Shtëpia e Kulturës.

Dalja 10 kV Lakuriqi 4 prej orës 12:30 deri në orën 13:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Salajdin Braha, Sylejman Rotlla, Gjallica dhe Zahir Pajaziti.

Shkyçja realizohet për shkak të revizionit të rregullt vjetor.

IV

Më 11.08.2015 në NS 35/10 kV Prizreni 3 do të shkyçet:

Dalja 10 kV Lakuriqi 1 prej orës 11:30 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Zahir Pajazit, Beteja e Vërrinit, Astrit Suli, Gustav Majeri, Petrit Bytyqi, Ardianët, Martin Camaj, Paqja, Sylejman Rotlla.

Dalja 10 kV Çlirimi i popullit prej orës 12:00 deri në orën 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Mbreti Zog, Farkëtarët, Remzi Ademi, Adem Jashari, Saraqët, Bajrakli, Buja Godeni, Rifat Krasniqi, Medine, Fehmi Lladrovci, Sheshi Lidhja Shqiptare, Xhemil Doda dhe Shtëpia Kulturës.

Dalja 10 kV Lakuriqi 4 prej orës 12:30 deri në orën13:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin rrugët: Salajdin Braha, Sylejman Rotlla, Gjallica dhe Zahir Pajaziti.

Shkyçja realizohet për shkak të revizionit të rregullt vjetor.

V

Më 11.08.2015 në TS 35/10 kV Kllokot do të shkyçet:

LP 10 kV Kllokoti nga ora 11:00 deri në orën 15:30

Gjatë kohës sa do të zgjatin punimet, pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Remniku, Kllokoti, Budrika, Skifterajt etj.

Shkyçja bëhet me qëllim të vendosjes së shtyllave të tensionit të lartë.

Më 11.08.2015 NS 110/10(20) kV Istog do të shkyçet:

Dalja 10 kV Vrella prej orës 10:00 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Shkëmbi, Vëllezërit Mustafaj, Manastiri, HE Istog, Istog Shema, Ukaj, Cerce( Kaliqanët, Rugovët, Haskajt, Regjajt, Lubozhdë ( Lajqët, shkolla), Vrella ( pompa, Demajt, teute1, teuta2, xhamija, guri, kulla, stup, perkiqt, studenice pompa, magjarët, ramqaj, xhamia, sadikajt, NN makoni, Cerce, Regjajt, Dritonicom Istog, lagja e gasturanëve, lagja kaliqanëve cerce, separacioni aliu, blakajt istog.

Shkyçja bëhet për shkak të pastrimit të trasesë.

KEDS paralajmëron se shkyçje do të ketë edhe nesër. E për këtë ditë do të shkyçet NS 110/35/10 kV Lipjan: Lp 35 kV Shtime prej orës 10:00 deri në orën 12:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin të gjithë konsumatorët që furnizohen nga nënstacioni 35/10 kV Shtime, duke përfshirë qytezën dhe fshatrat.

Edhe kjo shkyçja bëhet me qëllim të pastrimit të trasesë.