Vdekshmëria nga COVID-19 në Maqedoninë Veriore rritet me 71.4 për qind

Instituti i Shëndetit Publik njoftoi sot se vdekshmëria nga sëmundja infektuese në Maqedoninë Veriore ka shënuar një rritje prej 71.4 për qind.

Lajme

27/10/2020 16:15

Sipas raportit të fundit, 84 vdekje u raportuan në 24 qytete midis 19 dhe 25 tetorit, një rritje prej 71.4 për qind krahasuar me një javë më parë.

Vetëm të dielën, më 25 tetor, 22 pacientë vdiqën nga COVID-19 në Maqedoninë Veriore, e cila është më e larta brenda një dite që nga fillimi i epidemisë.

Janë kryer gjithsej 13.993 teste ose 5.9 për qind më shumë se javën e kaluar, dhe janë regjistruar 3.410 raste të reja pozitive ose 27.4 për qind më shumë.

Përqindja e testeve pozitive është 24 për qind, dhe më e zakonshmja është te grup-mosha nga 30-39 vjeç (22 për qind), ndjekur nga grup-mosha mbi 60-vjeç (19.7 për qind).

Numri më i madh i të sapo infektuarve është në Shkup – 48.5 për qind, ku incidenca më e lartë javore është regjistruar – 267.8 për 100,000 banorë.

Sipas raportit të Institutit për Shëndet Publik, i cili u botua në ueb-faqen e Ministrisë së Shëndetësisë, 1.566 njerëz të cilët ishin të shtruar në spital ose nën trajtim në shtëpi u trajtuan si të kuruar në javën e kaluar, që është 477 më shumë se një javë më parë.

Deri dje, 934 njerëz vdiqën nga koronavirusi në Maqedoninë Veriore, numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve që nga fillimi i epidemisë është 27.199, ka 7.317 raste aktive dhe 18.948 u shëruan.