Varësia e Europës nga gazi rus (statistika)

Gazsjellsi rus është i shpërndarë në pothuajse të gjitha vendet e Europës. Përveç disa shteteve skandinave, gadishullit Iberik (Spanjës, Portugalisë), dhe Shqipërisë, Kosovës e Malit të Zi, të gjitha vendet e kontinentit evropian, kush më shumë e kush më pak, janë të varura nga furnizimi me gaz rus. 

Bota

28/08/2014 13:34

Shumica e shteteve të Bashkimit Europian dhe më gjerë, kanë varësi të furnizimit me gaz natyral nga Rusia.

Vendet që shpenzojmë më së shumti për këtë gaz, janë ato të Europës Qendrore, Perëndimore dhe Jug Lindore.

Në një publikim të Radios Evropa e Lirë, është paraqitur vartësia që një numër i madh i shteteve europiane dhe ato anëtare të BE-së, kanë ndaj gazit rus, në momentin kur ato shtrënguar sanksionet ndaj rusisë, si shkak i konfliktit në Ukrainë. (REL)