Vajin e kanabisit prej sot mund ta merrni në barnatore nëpër gjithë Maqedoninë

Nga sot, në barnatoret e Maqedonisë mund të blihet vaji prej kanabisit, i cili jepet pa recetë, informon Ministria e Shëndetësisë.

Lajme

14/06/2016 07:52

Nga ministria thonë se kjo bëhet me qëllim që t’u dilet në ndihmë kërkesave të qytetarëve dhe publikut profesional, mendimet dhe sugjerimet e të cilëve kanë qenë që të ketë mundësi të lëshohet ky produkt në treg.

“Sipas përvojave ndërkombëtare, bëhet fjalë për vaj prej kanabisi i cili mund të ketë efekte pozitive kundër gjendjeve të stresit, ankthit, nervozës, depresionit, mund të përdoret kundër përzierjes në bark dhe vjelljes, ndihmon në mbajtjen e balancit të florës së zorrëve dhe në përgjithësi mund të ndihmojë në sistemin imunitar të njeriut. Mu për këtë, ky vaj ndodhet në shitje të lirë dhe mund ta blejë çdo njeri pa recetë të mjekut”, thonë nga Ministria e Shëndetësisë, transmeton Portalb.