Vagonët e fushatës

Zyrtarë të Ndërmarrjes “Trainkos” kanë hedhur poshtë akuzat e LDK’së për keqmenaxhim dhe keqpërdorime. Zëdhënësi Valon Murseli ka thënë për lajmi.net se akuzat e LDK’së i përngjajnë fushatës zgjedhore. Sipas tij, “Trainkos” operon me fitim.

Lajme

22/02/2014 06:04

Ndërmarrja Publike “Trainkos”, e cila menaxhon hekurudhat e Kosovës, ka hedhur poshtë kritikat e LDK’së për keqmenaxhim dhe keqpërdorim.

Në deklaratën e vet, LDK kishte shprehur shqetësim për gjendjen në Hekurudhat e Kosovës dhe kishte akuzuar dy kompanitë publike që menaxhojnë hekurudhat dhe trenat për “keqmenaxhim dhe keqpërdorime”.

Infrastruktura hekurudhore e Kosovës menaxhohet nga ndërmarrja “Infrakos”, ndërsa trenat menaxhohen nga “Trainkos”.

Zëdhënësi i Ndërmarrjes “Trainkos”, Valon Murseli, ka thënë për lajmi.net se kjo ndërmarrje nuk merret me deklarata politike të cilat, sipas tij, i ngjajnë fushatës zgjedhore.

Sipas tij, që nga themelimi në vitin 2011, kjo ndërmarrje ka punuar në “konsolidimin dhe avancimin e ndërmarrjes”.

“Ne jemi ndër kompanitë e pakta që me punën tonë mbajmë rreth 230 punëtorë .Ne gjatë vitit 2013 kemi arritur që me punën dhe angazhimin e gjithë stafit , ta mbyllim me bilanc pozitiv”, ka thënë Murseli.

“Kompani ka një fitim mbi 700 mijë euro”.

“Ne nuk merremi me deklarata politike të asnjë subjekti, që i ngjajnë më shumë një fushate politike parazgjedhore, se sa gjuhës së fakteve dhe argumenteve”.

Është mirë që të gjitha subjektet politike ta japin kontributin e vet nga pozicioni që kanë për avancimin e sektorit Hekurudhor te Kosovës”.

“Ne gjithmonë kemi qenë të hapur dhe mirëpresim angazhime serioze që kanë të bëjnë me zhvillimin e hekurudhave. Kërkojmë nga subjektet politike që në vend që të mundohen të bëjnë fushatë , të ofrojnë mbështetje përmes përfaqësuesve te vet në Kuvendin e Kosovës dhe institucionet tjera”, ka thënë për lajmi.net, Valon Murtezi, Zëdhënës i Ndërmarrjes “Trainkos”.

Ndërmarrja “Trainkos” për dy vjet të funksionimit është pajisur me licencat hekurudhore nga Autoriteti Rregullativ i Hekurudhave.