Ushtria serbe te kufiri i Kosovës, Shqipëria në linjë me SHBA: Kërkon de-eskalim të menjëhershëm në kufi

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka bërë thirrje urgjente për qetësi liderëve kosovarë e serbë pas njoftimeve rreth eskalimit në kufirin mes Kosovës e Serbisë. E theksoi se përkushtimi për sigurinë e Kosovës mbetet ende. Shteti shqiptar bëri thirrje për pjekuri të liderëve kosovarë e atyre serbë duku iu bashkuar thirrjes për de-eskalim të SHBA’së të…

Lajme

30/09/2023 00:01

Kryeministri shqiptar Edi Rama ka bërë thirrje urgjente për qetësi liderëve kosovarë e serbë pas njoftimeve rreth eskalimit në kufirin mes Kosovës e Serbisë. E theksoi se përkushtimi për sigurinë e Kosovës mbetet ende.

Shteti shqiptar bëri thirrje për pjekuri të liderëve kosovarë e atyre serbë duku iu bashkuar thirrjes për de-eskalim të SHBA’së të palëve në kufi, por u theksua përkushtimi ndaj sigurisë së Kosovës.

“Shqipëria i bashkohet thirrjes së qeverisë së SHBA’së për de-eskalim në kufirin mes Kosovës dhe Serbsë. I kërkoj udhëheqësisë të Kosovës dhe Serbisë të veprojnë me përgjegjësi e pjekuri. Shqipëria është e përkushtuar për sigurinë dhe stabilitetin e Kosovës”.